Τους 46 έφθασαν οι νεκροί του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς το πρωί της Τρίτης έγινε γνωστός ο θάνατος άλλων τριών ασθενών.
Πρόκειται για έναν άνδρα 78 ετών που νοσηλευόταν στο Nοσοκομείο «Σωτηρία», μια 82χρονη γυναίκα που εξέπνευσε στο Nοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και έναν 79χρονο που κατέληξε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.
Κατά πληροφορίες, οι δύο πρώτοι είχαν υποκείμενα νοσήματα, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο τρίτος νεκρός είχε καταγωγή από την Εορδαία και είναι το έκτο θύμα του κορονοϊού στην Κοζάνη.
Μετά το Λεκανοπέδιο Αττικής, όπου έχει καταγραφεί η πλειονότητα των κρουσμάτων, ο κορονοϊός εμφανίζει μεγάλη εξάπλωση σε Δυτική Μακεδονία και Θράκη: Θεσσαλονίκη (55 κρούσματα), Καστοριά (29), Κοζάνη (16), Ξάνθη (12), Έβρος (11), Σέρρες (8), Πιερία (5), Κιλκίς (4), Ημαθία (3), Καβάλα (3), Πέλλα (2), Ροδόπη (1), Φλώρινα (1).
Στην Ξάνθη, κλειστό θα παραμείνει το Κέντρο Υγείας του Εχίνου έως την προσεχή Κυριακή 5 Απριλίου, καθώς όπως εξήγησε ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου, Δημήτρης Πετρίδης, νοσηλεύτρια βρέθηκε θετική στον ιό.
Υπενθυμίζεται ότι ο Εχίνος είναι ένα από τα χωριά της Ξάνθης που έχουν τεθεί σε καραντίνα λόγω κρουσμάτων Covid-19 μεταξύ των κατοίκων.
Στην Καστοριά μεταβαίνει, με εντολή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο υποδιοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) προκειμένου να συμμετάσχει σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη, τον διοικητή του νοσοκομείου Καστοριάς και τους δύο διευθυντές των Κέντρων Υγείας.
Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο υπενθυμίζει ότι σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς λειτουργούν το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), το ΤΕΠ covid-19, όλος ο εργαστηριακός τομέας, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και η νοσηλεία ύποπτων για covid-19 περιστατικών σε 23 κλίνες.
Τη λειτουργία του συνεπικουρούν και τα όμορα νοσοκομεία, στα οποία διακομίζονται περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας. Στις τριάντα τρεις (33) καλυμμένες θέσεις του ιατρικού προσωπικού προστέθηκαν με μετακίνηση και έχουν αναλάβει υπηρεσία: ένας Διευθυντής Καρδιολογίας, ένας Επιμελητής Α’ Γενικής Ιατρικής, μία Διευθύντρια Παθολογίας, ένας Επιμελητής Β΄ Γενικής Ιατρικής, ένας Διευθυντής Ακτινοδιαγνωστικής, ένας ιατρός Βιοπαθολόγος, ένας επιμελητής Α΄ Μικροβιολογίας, 10 Αγροτικοί Γιατροί, 7 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, 2 εργαζόμενοι Ιατρικών Εργαστηριών, μία εργαζόμενη για Βοηθητικό-Υγειονομικό προσωπικό, ένας εργαζόμενος Καθαριότητας
Παράλληλα έχουν ήδη αποσταλεί τα εξής Μέσα Ατομικής Προστασίας: πάνω από 6.500 μάσκες όλων των ειδών, 1.000 γάντια, 550 μπλούζες για χειρουργείο, 50 ποδιές ολόσωμες, 600 ποδονάρια, 100 σκούφοι και 24 ειδικά γυαλιά.
Εκτός του Νοσοκομείου, στην κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της Καστοριάς συμμετέχουν ενεργά τόσο το Κέντρο Υγείας ‘Αργους Ορεστικού σε ολοήμερη λειτουργία και εφημερίες με πέντε (5) Γενικούς Ιατρούς, ένα (1) Παιδίατρο, ένα (1) Ακτινολόγο, δύο (2) Οδοντιάτρους και δυο (2) ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου, όσο και το Κέντρο Υγείας Καστοριάς για κάλυψη συνταγογραφικών και άλλων αναγκών με ένα (1) Παθολόγο, ένα (1) καρδιολόγο, ένα (1) Οδοντίατρο, ένα (1) οφθαλμίατρο.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News