Ηταν 26 Φεβρουαρίου όταν γινόταν γνωστό ότι η Ελλάδα κατέγραψε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού (εδώ). Επρόκειτο για μια γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη που διεκομίσθη στο ΑΧΕΠΑ, το νοσοκομείο αναφοράς για την Covid-19 στην πόλη. Εναν μήνα μετά, και αφού έχει πάρει πια εξιτήριο, η Δήμητρα Βουλγαρίδου μίλησε για την περιπέτειά της, που περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, 15 ημέρες στον θάλαμο αρνητικής πίεσης.
«Πριν μάθω ότι είμαι το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα, το άκουσα στην τηλεόραση», διηγήθηκε η κυρία Βουλγαρίδου, επιχειρηματίας και τακτικό μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνέντευξή της στον Alpha TV και στον Αντώνη Σρόιτερ.
«Ξεκίνησα με έναν πονοκέφαλο και μετά είχα δέκατα. Η ιδιωτική μου ασφάλεια με παρέπεμψε να πάω στο ΑΧΕΠΑ για να κάνω εξετάσεις. Φόρεσα μάσκα και πήγα να κάνω εξετάσεις. Απλά μου ζήτησαν να μείνω μέσα προκειμένου να βγουν τα αποτελέσματα. Ηταν το πρώτο μου βράδυ στο δωμάτιο αρνητικής πίεσης. Ηταν ανάμεικτα τα συναισθήματά μου. Τον γιατρό μου τον είδα πρόσωπο με πρόσωπο 15 ημέρες μετά.
»Το πρωί έμαθα τα νέα πρώτα από τις ειδήσεις και μετά με κάλεσε ο γιατρός μου και ήρθε από κοντά και μου το είπε. Δεν το πίστευα στην αρχή, αλλά εκτιμώ που ήρθε και μου το είπε μπροστά μου. Είχα επιλέξει να μη βλέπω τηλεόραση, μάθαινα τα νέα από τους δικούς μου ανθρώπους. Μου είπε ο γιατρός ότι ήμουν το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα. Πέρασαν πολλά πράγματα από το μυαλό μου εκείνη την ώρα. Δεν είχα σοβαρά συμπτώματα και κανείς δεν ήξερε πώς θα συνεχιστεί. Πήρα τον σύζυγό μου να τον ενημερώσω. Φοβήθηκα για το παιδί μου εκείνη την ώρα. Σχεδόν όλες οι επαφές μου ήταν αρνητικές», εκμυστηρεύτηκε η 38χρονη.
Μιλώντας για τις ημέρες με τον εννιάχρονο γιο της, ο οποίος επίσης βρέθηκε θετικός, ανέφερε:
«Ηταν ένα σοκ όταν έμαθα ότι νοσεί και το παιδί μου. Ηταν όλοι αρνητικοί εκτός από εκείνον. Τον έφεραν μαζί μου στον ίδιο θάλαμο. Δεν του είπα ποτέ ότι έχει τον ιό. Ηταν ασυμπτωματικός σε όλο το διάστημα. Επεσε πάνω μου όλο το βάρος για να του εξηγήσω τι συμβαίνει, όμως του είπα ψέματα, λέγοντάς του ότι είμαστε καλά, απλά έχω μια ίωση. Ηθελα να το χειριστώ μόλις βγούμε από ‘κεί. Περίμενα να κοιμηθεί το βράδυ για να κλάψω».
«Μείναμε μέσα 15 ημέρες. Ηταν πολύ δύσκολο, γιατί το παιδί άρχισε να αντιδρά και να θέλει να βγει έξω. Υπήρχαν στιγμές που ένιωθα ότι κάτι δεν πάει καλά. Με προβλημάτιζε η συμπεριφορά του. Προσπαθούσα να του το διακωμωδήσω για να το πάρει σαν αστείο. Ακουγα συνέχεια “πότε θα βγούμε”».
Για την έξοδο από το νοσοκομείο είπε:
«Ηταν η καλύτερη μέρα. Ηθελα να μη μαθευτεί ότι θα βγω από το νοσοκομείο. Οι οδηγίες που πήραμε ήταν να μείνουμε σπίτι για ακόμη επτά ημέρες. Ακολούθησαν πολλές εξετάσεις. Η χαρά του μικρού ήταν μεγάλη. Πήρα πολλή αγάπη από κόσμο που δεν με γνώριζε», είπε.
Ωστόσο, μίλησε και για τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε. «Με ενόχλησε που δημοσιεύθηκαν τα στοιχεία μου γιατί θεωρώ ότι ειδικά για την υγεία και ένα παιδί, δεν θα έπρεπε να εκτεθώ τόσο πολύ. Είχαν πέσει όλα τα φώτα πάνω μας. Καθημερινά μάθαινα πολλά αρνητικά σχόλια. Aκουγα ότι έχω φέρει την Covid-19 στην Ελλάδα. Τις πρώτες μέρες είχα ενοχές. Είναι πολύ εύκολο να κρίνεις τον άλλο, αλλά πολύ δύσκολο να μπεις στην θέση του», λέει χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News