202
|

Κορονοϊός: Στην Καστοριά ο έκτος νεκρός – Ανησυχητική αύξηση των διασωληνωμένων

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2020, 11:44

Κορονοϊός: Στην Καστοριά ο έκτος νεκρός – Ανησυχητική αύξηση των διασωληνωμένων

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2020, 11:44

Στην Καστοριά καταγράφηκε ο έκτος νεκρός του κορονοϊού στη χώρα μας, την ώρα που ο αριθμός των νοσηλευομένων στην Εντατική και των διασωληνωμένων παρουσιάζει ανησυχητική αύξηση.

Πρόκειται για έναν 70χρονο που νοσηλευόταν με πολλά προβλήματα υγείας.

Του είχε γίνει τεστ για κορονοϊό, ωστόσο ο ηλικιωμένος εξέπνευσε πριν προλάβουν να βγουν τα αποτελέσματα.

Ο 70χρονος διέμενε σε χωριό της Καστοριάς, όχι όμως σε ένα από αυτά της καραντίνας, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, αλλά σε παρακείμενο. Γι’ αυτό και η ανησυχία είναι έκδηλη και υπάρχει μεγάλος φόβος για ακόμη μεγαλύτερη διασπορά του κορονοϊού στην περιοχή.

Πάντως με απόφαση της κυβέρνησης (16 Μαρτίου) είχε διαταχθεί απαγόρευση εισόδου κι εξόδου για τα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά λόγω της έξαρσης του κορονοϊού. Οι είσοδοι κι έξοδοι των χωριών φυλάσσονται με περιπολικά και μπαίνουν μόνο φορτηγά με φαγητά και ιατρικό προσωπικό.

Και η σύζυγος του θανόντος νοσηλεύεται επίσης στο Νοσοκομείο Καστοριάς, ωστόσο είναι αρνητική στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το μέτωπο της μάχης κατά του κορονοϊού, σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται πλέον 30 ασθενείς που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό.

Το ίδιο ανησυχητική είναι και η αύξηση του αριθμού των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, καθώς μέσα σε λίγες ώρες ξεπέρασαν τους 20 (από 13 που είχε ανακοινωθεί επισήμως την Τετάρτη).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...