204
|

Επιτέλους: Ο Αδωνις Γεωργιάδης κλείνει και τις εισπρακτικές εταιρείες

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2020, 08:11

Επιτέλους: Ο Αδωνις Γεωργιάδης κλείνει και τις εισπρακτικές εταιρείες

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2020, 08:11

Ηταν ένα φαινόμενο που είχε προκαλέσει δυσαρέσκεια, αν όχι οργή στους πολίτες. Κλεισμένοι στα σπίτια τους, υπακούοντας στο κάλεσμα της κυβέρνησης #μενουμε_σπιτι, ώστε να ανασχεθεί η διασπορά του κορονοϊού, καλούνταν να αντιμετωπίζουν βομβαρδισμό τηλεφωνημάτων από τις γνωστές, φορτικές εισπρακτικές εταιρείες που βρήκαν ευκαιρία για να ασκήσουν πιέσεις για παλαιότερα χρέη.

Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση τελειώνει.

«Από αύριο (δηλαδή σήμερα) κλείνουν οι εισπρακτικές εταιρείες. Αναστέλλεται η λειτουργία τους για όσο διαρκεί η καραντίνα. Το ίδιο θα ισχύσει και για τις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων. Δεν νοούνται ενοχλήσεις σε τέτοια περίοδο για χρέη. Η οικονομία σταμάτησε, οπότε αυτές οι εβδομάδες είναι ως μη γενόμενες. Ευχόμαστε βέβαια να κρατήσει όσο λιγότερο γίνεται».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του αργά τα μεσάνυχτα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky.

Σε νεότερη δήλωσή του, το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι κλείνουν και οι δικηγορικές εταιρείες που κάνουν τη δουλειά εισπρακτικών.

«Δεν θέλω να δημιουργήσω μια κουλτούρα μη πληρωμής. Τα χρέη πρέπει να πληρώνονται. Αλλά αυτό θα γίνει αφού περάσουμε την κρίση. Οσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα δεν θα λειτουργούν όμως οι εισπρακτικές εταιρείες» είπε ο κ. Γεωργιάδης. «Δεν θέλουμε να γίνονται οχλήσεις» τόνισε.

Η σχετική απόφαση αναστολής λειτουργίας των εισπρακτικών εταιρείων εκδίδεται την Πέμπτη 19 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...