147
H καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ στο διάγγελμά της προς τον γερμανικό λαό | Bundesregierung/Steffen Kugler/Handout via REUTERS

Μέρκελ: «Για τη Γερμανία η πανδημία είναι η μεγαλύτερη πρόκληση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο»

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2020, 21:44
H καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ στο διάγγελμά της προς τον γερμανικό λαό
| Bundesregierung/Steffen Kugler/Handout via REUTERS

Μέρκελ: «Για τη Γερμανία η πανδημία είναι η μεγαλύτερη πρόκληση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο»

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2020, 21:44

Με βιντεοσκοπημένο μήνυμά της προς τον γερμανικό λαό, η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ τονίζει ότι η πανδημία του κορονοϊού είναι «η μεγαλύτερη πρόκληση για τη χώρα όχι από την επανένωσή της, αλλά από τα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».

Η γερμανίδα καγκελάριος ζητάει από τους συμπατριώτες της να βάλουν ένα χέρι στην αντιμετώπιση της πανδημίας προστατεύοντας τους εαυτούς της διά του αυτοπεριορισμού τους, περιορίζοντας τις κοινωνικές επαφές.

Ολες οι κρατικές προσπάθειες να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού θα αποδειχθούν άχρηστες αν δεν αλλάξει η προσωπική συμπεριφορά μας, αναφέρει η κυρία Μέρκελ.

«Αυτό είναι σοβαρό θέμα, για αυτό πάρτε ζεστά την υπόθεση» λέει στο βίντεο που θα προβάλλεται στη γερμανική τηλεόραση.

Το πνεύμα του μηνύματός της είναι ότι πρέπει να επιδειχθεί αλληλεγγύη επειδή η πρόκληση είναι ιδιαίτερα μεγάλη για τη χώρα.

Παράλληλα η γερμανίδα καγκελάριος δηλώνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησής της που επικεντρώθηκε στην «επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού» αλλά και στην «εξοικονόμηση χρόνου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...