289
Τουρίστες φορώντας μάσκες καταφτάνουν στο αεροδρόμιο του Λούτον | Reuters

Αδιανόητη δήλωση βρετανού αξιωματούχου: «Καλό αποτέλεσμα οι 20.000 νεκροί»

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2020, 18:45
Τουρίστες φορώντας μάσκες καταφτάνουν στο αεροδρόμιο του Λούτον
|Reuters

Αδιανόητη δήλωση βρετανού αξιωματούχου: «Καλό αποτέλεσμα οι 20.000 νεκροί»

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2020, 18:45

Συναγερμό σήμανε από την Δευτέρα στη Βρετανία μια έκθεση ομάδας επιστημόνων του Imperial College London, που προέβλεψε ότι η Βρετανία θα έχει έως και 250.000 νεκρούς, αν ο Μπόρις Τζόνσον και η κυβέρνησή του συνεχίσουν να… ζουν σε άλλον πλανήτη και δεν λάβουν δρακόντεια μέτρα για τον κορονοϊό.

Με τα νέα δεδομένα λοιπόν και διόλου τυχαία, ως προς το timing, ο αρμόδιος επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης έσπευσε να επισημάνει με κυνισμό και αναλγησία ότι ένας τελικός απολογισμός της επιδημίας στους 20.000 νεκρούς ή λιγότερο θα συνιστούσε «καλό αποτέλεσμα».

Σχετικά με τον τελικό απολογισμό, στη λήξη της επιδημίας, «Εάν μπορέσουμε να περιορίσουμε τον αριθμό (των νεκρών) στους 20.000 ή λιγότερους, αυτό θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα (…), όμως είναι κάτι το τρομακτικό, ένας τεράστιος αριθμός νεκρών και μια τεράστια πίεση στο σύστημα υγείας», επισήμανε.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη λήψη δραστικών μέτρων και ζήτησε από τους πολίτες να αποφεύγουν κάθε μετακίνηση και κάθε επαφή, που δεν είναι αναγκαίες, ενώ προωθεί την τηλεργασία και ζητά από το κοινό να μην πηγαίνει σε δημόσιους χώρους όπως αίθουσες θεαμάτων και παμπ.

Τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν «για μήνες, δεν γνωρίζω για πόσους», είπε ο Βάλανς.

Ο Πάτρικ Βάλανς

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Βρετανία κατέγραψαν αύξηση 26% και ανέρχονται πλέον σε 1.950 από 1.543 μία ημέρα νωρίτερα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

«Έως τις 9 το πρωί της 17ης Μαρτίου του 2020, 50.442 άνθρωποι υποβλήθηκαν σε εξετάσεις στη Βρετανία, εκ των οποίων οι 48.492 ήταν αρνητικοί και 1.950 θετικοί» αναφέρει η κυβέρνηση.

Ωστόσο, όπως λένε οι επιστήμονες, ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη Βρετανία μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 55-60.000!

Η Βρετανία ανακοίνωσε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της αρρώστιας στις 31 Ιανουαρίου.

Έως σήμερα, έχουν καταγραφεί 56 θάνατοι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...