355
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση θαλάμου αρνητικής πίεσης για ασθενείς του κορονοϊού | Intime/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Η γυναίκα-No 1 κρούσμα κορονοϊού στην Αθήνα μίλησε για την εμπειρία της

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2020, 13:30
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση θαλάμου αρνητικής πίεσης για ασθενείς του κορονοϊού
|Intime/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Η γυναίκα-No 1 κρούσμα κορονοϊού στην Αθήνα μίλησε για την εμπειρία της

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2020, 13:30

Ασθένησε, με σχετικά ήπια συμπτώματα, και ανάρρωσε σχεδόν πλήρως η πρώτη γυναίκα που διαγνώστηκε με κορονοϊό στην Αθήνα. Ηταν το Νο3 κρούσμα του Covid-19 στη χώρα μας, από την αρχή της επιδημίας.

Εχοντας αφήσει την περιπέτεια πίσω της –καθώς αναμένεται να πάρει εξιτήριο έπειτα από 16 ημέρες νοσηλείας– η γυναίκα μίλησε στον ΣΚΑΪ για το πώς βίωσε την ασθένεια στο νοσοκομείο.

«Στη δική μου περίπτωση ξεκίνησε ως ένα καθ’ όλα ήπιο περιστατικό μέχρι και την 5η μέρα στο νοσοκομείο», είπε η ασθενής. 

Ερωτήθηκε πώς κόλλησε τον ιό όταν βρισκόταν στην Ιταλία και απάντησε ότι δεν θυμάται καθόλου. Τα συμπτώματα εμφανίστηκαν ημέρες μετά την επιστροφή της. «Επέστρεψα Σάββατο βράδυ, την Τρίτη το βράδυ αισθάνθηκα μια καταπόνηση. Την επόμενη μέρα είχα 38,2 πυρετό. Δύσπνοια δεν είχα, ούτε βήχα ούτε πόνο στον λαιμό», είπε.

Την 5η μέρα παρουσιάστηκε ένας πυρετός, που ανέβαινε και έπεφτε ανά 6-8 ώρες, ενώ είχε μια αίσθηση δυσφορίας στις μετακινήσεις της μέσα στο δωμάτιο. Αν και ήταν ήπιο περιστατικό, μετά την 5η μέρα η κατάσταση επιδεινώθηκε. Οι γιατροί ύστερα από αυτό έκριναν ότι πρέπει να κάνει περαιτέρω εξετάσεις και διαγνώστηκε με πνευμονία.

Οι γιατροί έδρασαν άμεσα και της έδωσαν θεραπεία και μέσα σε μία εβδομάδα έπεσε ο πυρετός. «Είμαι μια βδομάδα εντελώς απύρετη», είπε.

Η αντιμετώπισή της από τον κόσμο που γνώριζε ότι είναι θετική στον κορονοϊό ήταν αυτό που της έκανε εντύπωση, όπως είπε, καθώς πέρα από το ιατρικό προσωπικό, όλοι οι άλλοι την απέφευγαν.

«Δεν έχω έρθει σε επαφή με κανέναν στο νοσοκομείο, πέραν του ιατρικού προσωπικού. Την ημέρα που έπρεπε να υποβληθώ στην αξονική τομογραφία, ήταν εντυπωσιακό που ο τραυματιοφορέας με μετέφερε χωρίς κανένα πρόβλημα με όλες τις προφυλάξεις, ενώ με το που περιφερόμουν στους διαδρόμους, εξαφανίζονταν όλοι», είπε.

Το πρώτο τεστ στο οποίο υποβλήθηκε τη 14η ημέρα νοσηλείας της βγήκε αρνητικό, ωστόσο πριν πάρει το εξιτήριο θα πρέπει να υποβληθεί και σε άλλες εξετάσεις για να επιβεβαιωθεί αυτό το αποτέλεσμα.

Το μήνυμά της είναι ότι «δεν χρειάζεται πανικός, να μην τρομοκρατηθούμε με τη διάγνωση ότι είμαστε θετικοί και να είμαστε σε εγρήγορση σε περίπτωση που αλλάξουν τα συμπτώματα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...