219
Η επίτροπος Ιλβα Γιόχανσον κατά τη συνάντησή της με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Επίτροπος Γιόχανσον: Μετά το Πάσχα η πρόταση της Κομισιόν για το άσυλο

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2020, 14:03
Η επίτροπος Ιλβα Γιόχανσον κατά τη συνάντησή της με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη
| ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Επίτροπος Γιόχανσον: Μετά το Πάσχα η πρόταση της Κομισιόν για το άσυλο

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2020, 14:03

Μετά το Πάσχα θα παρουσιαστεί η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το νέο κοινό ευρωπαϊκό σύστημα μετανάστευσης και ασύλου, επισήμανε η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ιλβα Γιόχανσον.

Μιλώντας στους 220 νεοπροσληφθέντες υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ασύλου, η επίτροπος που βρίσκεται στην Αθήνα είπε ότι «εργαζόμαστε στην κατεύθυνση να βρούμε κοινό έδαφος για μία νέα πρόταση.

»Φυσικά αυτό είναι πολύ δύσκολο, γιατί τα κράτη-μέλη έχουν πολύ διαφορετικές πραγματικότητες, διαφορετικές εμπειρίες και διαφορετική πολιτική οπτική σε αυτό», ανέφερε. Δήλωσε ωστόσο αισιόδοξη ότι η πρόταση που θα παρουσιαστεί μετά το Πάσχα «δεν θα γίνει αγαπητή από όλους, αλλά θα γίνει αποδεκτή».

Η επίτροπος Γιόχανσον σημείωσε ότι το γεγονός πως τα κράτη-μέλη της ΕΕ δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε ένα κοινό ευρωπαϊκό σύστημα μετανάστευσης και ασύλου στο παρελθόν «είναι πρόβλημα, γιατί είναι αδύνατο για τα κράτη-μέλη να αντιμετωπίσουν τη μετανάστευση και το άσυλο». Τόνισε ακόμη ότι «πρέπει να το κάνουμε αυτό μαζί και να έχουμε κοινές πολιτικές και αλληλεγγύη».

«Η μετανάστευση είναι μία κανονικότητα, ήταν πάντα εκεί και θα είναι πάντα εκεί. Η αποστολή μας είναι να διαχειριστούμε τη μετανάστευση με έναν μεθοδικό τρόπο ώστε και να προστατεύσουμε τα σύνορά μας και να υπερασπιστούμε τις αξίες, να δώσουμε κατάλυμα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη διεθνούς προστασίας», πρόσθεσε.

«Ελπίζω πως σύντομα θα εργαστείτε σε ένα κοινό ευρωπαϊκό σύστημα μετανάστευσης και ασύλου», κατέληξε στην παρέμβασή της προς τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ασύλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...