186
Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη | George Vitsaras / SOOC

Η απόφαση της Ζαχαράκη για 14 ημέρες απουσίας όσων μαθητών επιστρέφουν από πληττόμενες περιοχές

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2020, 12:58
Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη
| George Vitsaras / SOOC

Η απόφαση της Ζαχαράκη για 14 ημέρες απουσίας όσων μαθητών επιστρέφουν από πληττόμενες περιοχές

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2020, 12:58

Την πρόβλεψη απουσιών 14 ημερών για τα παιδιά που επιστρέφουν από πληττόμενες από τον κορονοϊό περιοχές –π.χ. Ιταλία– εμπεριέχει η υπουργική απόφαση που υπογράφηκε την Πέμπτη από την υφυπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Ειδικότερα, η απόφαση της κυρίας Ζαχαράκη αναφέρει ότι θα καταχωρίζονται, αλλά δεν θα προσμετρώνται οι απουσίες 14 ημερών από την ημερομηνία επιστροφής των μαθητών από τις περιοχές που αναφέρονται στον σχετικό χάρτη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), εφόσον προσκομίσουν στη σχολική μονάδα άμεσα τα σχετικά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Αυτό σημαίνει ότι παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, ότι θα ελέγχονται μόνο οι μαθητές που εμφανίζουν συμπτώματα (εδώ), τώρα υπάρχει μια γενικευμένη μέριμνα για απουσία 14 ημερών –τρόπον τινά «καραντίνα»– όλων των μαθητών που επιστρέφουν από πληττόμενη περιοχή.

Συγκεκριμένα, η απόφαση αναφέρει: «Για τους/τις μαθητές/τριες που επέστρεψαν από πληττόμενες περιοχές με SARS-CoV-2, όπως αυτές αναφέρονται στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, όπως επικαιροποιείται κάθε φορά, με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται απουσίες δεκατεσσάρων (14) ημερών, από την ημερομηνία επιστροφής τους, εφόσον προσκομίσουν στη σχολική μονάδα άμεσα τα σχετικά ταξιδιωτικά έγγραφα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...