239
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στις Καστανιές του Εβρου | Intime/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στον Εβρο ο Ιερώνυμος: «Λυπάμαι τους ανθρώπους που σπρώχνονται προς τα εδώ»

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2020, 14:37
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στις Καστανιές του Εβρου
|Intime/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στον Εβρο ο Ιερώνυμος: «Λυπάμαι τους ανθρώπους που σπρώχνονται προς τα εδώ»

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2020, 14:37

Το Δέλτα του Εβρου, στη γέφυρα του Πετάλου στις Φέρες και στις Καστανιές, επισκέφτηκε σήμερα Τετάρτη ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στον Εβρο, προκειμένου να ευχηθεί καλή δύναμη στα στελέχη της αστυνομίας και των ενόπλων δυνάμεων που φυλάσσουν τα σύνορα για την αποτροπή της μεταναστευτικής ροής.

Στο Πέταλο Φερών, ο κ. Ιερώνυμος συνομίλησε με τον διοικητή της ΧΙΙ Μεραρχίας Πεζικού Αλεξανδρούπολης, Αγγελο Χουδελούδη.

Οπως είπε ο κ. Ιερώνυμος: «Αισθάνομαι συγκίνηση και υπερηφάνεια. Λυπάμαι αυτές τις ψυχές των ανθρώπων που σπρώχνονται προς τα εδώ, γιατί γίνονται εργαλεία στα χέρια των άλλων. Πρέπει, εμείς που είμαστε εδώ που φτάνουν τα ευρωπαϊκά σύνορα, να είμαστε απαιτητικοί, ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια μπροστά σε τέτοια φαινόμενα.

»Ο λαός μας σάς αγαπάει (ενν. τους ένστολους) πάρα πολύ και ένιωσε περήφανος αυτές τις ημέρες, βλέποντας έστω αυτές τις τραγικές σκηνές, οι οποίες προβάλλονται για να δημιουργούν και εντυπώσεις πολλές φορές. Αισθανθήκαμε ότι κάτι σπουδαίο γίνεται σε αυτόν τον χώρο και ο στρατός μας είναι εκείνος ο οποίος πρωτοστατεί, προχωρεί κι εμείς καμαρώνουμε και προσευχόμαστε».

Άφιξη του Αρχιεπισκόπου στο Δέλτα του Έβρου

Δείτε το βίντεο από την άφιξη του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου στο Δέλτα του Έβρου. Μαζί του οι Μητροπολίτες όλης της Θράκης.Διαβάστε περισσότερα: http://bit.ly/ieronymos_evros

Geplaatst door Χρόνος Εφημερίδα op Woensdag 4 maart 2020

Ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος χάρισε στους άνδρες των σωμάτων ασφαλείας από μία Καινή Διαθήκη, ευχήθηκε «να υλοποιηθούν τα όσα ανακοίνωσαν χθες οι ευρωπαίοι ηγέτες από τις Καστανιές και όταν ξανάρθουμε να είναι όλα ειρηνικά και όμορφα».

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν οι μητροπολίτες Διδυμότειχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνός, Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος και Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...