243
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος προσέρχεται στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου | Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Παναγιωτόπουλος: Πολλά περιστατικά παράνομης εισόδου μέσα στη νύχτα στον Εβρο

Protagon Team Protagon Team 29 Φεβρουαρίου 2020, 12:46
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος προσέρχεται στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου
|Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Παναγιωτόπουλος: Πολλά περιστατικά παράνομης εισόδου μέσα στη νύχτα στον Εβρο

Protagon Team Protagon Team 29 Φεβρουαρίου 2020, 12:46

Κατά τη διάρκεια της νύχτας από την Παρασκευή προς το Σάββατο συνέβησαν πολλά περιστατικά αποτροπής εισόδου προσφύγων και μεταναστών στο ελληνικό έδαφος στα σύνορα στον Εβρο, αποκάλυψε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ το Σάββατο τόνισε ότι «η εντολή του Πρωθυπουργού ήταν σαφής: τα σύνορα πρέπει να φυλαχθούν».

Πρόσθεσε ότι «έγιναν αρκετά περιστατικά τη νύχτα στις Καστανιές στον Εβρο τα οποία διασταυρώνονται με την αστυνομία. Ο στρατός βοηθάει για την επιτήρηση των συνόρων, η συνεργασία στρατού και αστυνομίας αποδίδει πολύ καλά. Είχαμε πολλά περιστατικά αποτροπής».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε πως έγιναν συλλήψεις χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένο αριθμό.

Να σημειωθεί ότι μετά τη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, στην οποία μετείχε και ο κύριος Παναγιωτόπουλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για 66 συλλήψεις και 4.000 απόπειρες παράνομης εισόδου που αποτράπηκαν.

Πρόσθεσε ακόμη ο κ. Παναγιωτόπουλος πως τα άτομα που βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο «μετακινήθηκαν πιθανότατα από την Κωνσταντινούπολη γιατί για να πας από το Ιντλίμπ θες μέρες.

» Ο καιρός χθες [Παρασκευή] ήταν άσχημος και για αυτό θεωρώ δεν υπήρξαν απόπειρες από θαλάσσης. Η κατάσταση είναι πιο δύσκολη να ελεγχθεί από θαλάσσης, αλλά αυτό θα δοκιμαστεί και τις επόμενες ημέρες, θα ενισχύσουμε μέρα με τη μέρα τη φύλαξη των συνόρων».

Τόνισε ακόμη ότι «το μήνυμα πρέπει να είναι σαφές ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να φυλάξει τα σύνορά της. Θα αναλύσουμε τα στοιχεία για να δούμε σε τι ποσοστό πρόκειται για πρόσφυγες από το Ιντλίμπ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...