236
H επίμονα απείθαρχη υπουργός του VMRO στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Σπάσοφσκι | mtsp.gov.mk

Σκόπια: Διώχνουν την απείθαρχη υπηρεσιακή υπουργό για να προλάβουν τα χειρότερα

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2020, 16:25
H επίμονα απείθαρχη υπουργός του VMRO στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Σπάσοφσκι
|mtsp.gov.mk

Σκόπια: Διώχνουν την απείθαρχη υπηρεσιακή υπουργό για να προλάβουν τα χειρότερα

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2020, 16:25

Τη πόρτα της εξόδου στην επίμονα προκλητική υπουργό Εργασίας, Ρασέλα Μιζράχι, έδειξε στα Σκόπια ο πρωθυπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Βορείου Μακεδονίας, Ολιβερ Σπάσοφσκι.

Οπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη γείτονα, ο κ. Σπάσοφσκι υπέβαλε επισήμως πρόταση στη Βουλή για την αποπομπή της προερχόμενης από το εθνικιστικό VMRO-DPMNE υπουργού εξαιτίας της επιμονής της να κάνει τις δημόσιες δηλώσεις της με φόντο το «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ως επίσημο όνομα της χώρας της, παρά τις συνταγματικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν την υποχρέωση να διασφαλίσουν την προστασία του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. Δεδομένου ότι η υπουργός Μιζράχι παραβιάζει συνειδητά και σκόπιμα το Σύνταγμα και θέτει έτσι σε κίνδυνο το ευρωατλαντικό μέλλον της χώρας, ο πρωθυπουργός υπέβαλε στη Βουλή πρόταση για αποπομπή της υπηρεσιακής υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, Μιζράχι», ανέφεραν στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MIA πηγές της κυβέρνησης.

H Μιζράχι ισχυρίζεται ότι την πινακίδα με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» την «κληρονόμησε» με το που ανέλαβε καθήκοντα υπουργού, στις αρχές Ιανουαρίου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν σκοπεύει να την αλλάξει.

Η αλήθεια είναι ότι η προκάτοχός της στο υπουργείο, Μίλα Τσάροφσκα (από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα SDSM), αντί να αλλάξει την πινακίδα στην αίθουσα Τύπου του υπουργείου, την είχε καλύψει με ένα μεγάλο πανό, στο οποίο αναγραφόταν η νέα ονομασία της χώρας. Το πανό αφαιρέθηκε από την υπηρεσιακή υπουργό του VMRO και μία ακόμη παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν πια γεγονός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...