296
Κοντονής και Τσίπρας την εποχή που κάθονταν στα έδρανα της κυβέρνησης | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Κοντονής για το κείμενο-απολογισμό του ΣΥΡΙΖΑ: «Οι ευθύνες αντανακλώνται στον πρόεδρο»

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2020, 13:27
Κοντονής και Τσίπρας την εποχή που κάθονταν στα έδρανα της κυβέρνησης
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Κοντονής για το κείμενο-απολογισμό του ΣΥΡΙΖΑ: «Οι ευθύνες αντανακλώνται στον πρόεδρο»

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2020, 13:27

Λίγες ώρες πέρασαν από την κατάθεση στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ του περίφημου πια κειμένου-απολογισμού για την πενταετία 2015-2019 και για τα αίτια της ήττας (εδώ) και άρχισαν ήδη να ακούγονται φωνές για τις ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα και εκείνων που τον πλαισίωσαν στο σύστημα εξουσίας που είχε φτιάξει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Χαρακτηριστικά τα όσα δήλωσε ο Σταύρος Κοντονής, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης «Status 107,7», τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «οι πολιτικές ευθύνες αντανακλώνται στην ηγετική ομάδα και στον πρόεδρο, βεβαίως επιμέρους ευθύνες μπορεί να υπάρχουν και σε όλους εμάς που βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή εκείνη την περίοδο». 

Ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε και στα όσα καταλογίζονται στον Γιάνη Βαρουφάκη.

«Επιμερίζονται ευθύνες στον κ. Βαρουφάκη, γιατί είναι προφανές, ότι από ένα σημείο και μετά είχε ξεφύγει της εντολής, η οποία είχε δοθεί και οργάνωνε –και αυτό μπορώ να το πω προσωπικά, δεν έχω δει το κείμενο– ένα σχέδιο που ταυτιζόταν εκείνη την περίοδο με τις προθέσεις του Σόιμπλε», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χαρακτηριστικά αρχηγικού κόμματος» και ως εκ τούτου: «Βεβαίως κι έχει ευθύνες ο πρόεδρος, γιατί έχει ένα μεγάλο βάρος για τη χάραξη της πολιτικής»…

Οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, έστω και αν εντάσσονται στο πλαίσιο ενός γενικότερου προβληματισμού, έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς είναι η πρώτη φορά που δημοσίως διατυπώνεται η άποψη για τις ευθύνες του κ. Τσίπρα για την πορεία του κόμματος αφότου ανέλαβε την εξουσία.

Εξάλλου εξέφρασε τον σκεπτικισμό του για το πού οδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει και του συνεδρίου διεύρυνσης. «Αρνητικά φαινόμενα τού τότε ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να δούμε τι κόμμα θέλουμε να οικοδομήσουμε. Αυτά τα αρνητικά στοιχεία πρέπει να τα εντοπίσουμε στο συνέδριο και να τα αντιμετωπίσουμε με ειλικρίνεια», σχολίασε με νόημα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...