256
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών στο Νταβός | REUTERS

Οργή Τσαβούσογλου για Ακιντζί: «Ποτέ δεν έχω ξαναδεί τόσο ανέντιμο πολιτικό»

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2020, 16:31
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών στο Νταβός
|REUTERS

Οργή Τσαβούσογλου για Ακιντζί: «Ποτέ δεν έχω ξαναδεί τόσο ανέντιμο πολιτικό»

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2020, 16:31

«Ανέντιμο» πολιτικό χαρακτήρισε τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Μουσταφά Ακιντζί, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μαβλούτ Τσαβούσογλου, σε δηλώσεις του τη Δευτέρα.

«Ο πρόεδρος της “Τουρκοκυπριακής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” Ακιντζί αξιοποιεί τις εξελίξεις στην Τουρκία για πολιτικά οφέλη πριν από τις εκλογές. Ποτέ δεν έχω δει έναν τόσο ανέντιμο πολιτικό στη ζωή μου. Θα προβώ σε περαιτέρω δηλώσεις σχετικά με αυτό το θέμα τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

O Ακιντζί βρέθηκε, για μία ακόμα φορά, στο στόχαστρο της Αγκυρας, μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε στην Guardian, όπου δήλωσε ότι «μπορούμε να πάρουμε δύο δρόμους. Θα προωθήσουμε μια λύση και θα πετύχουμε, ή θα βρεθούμε σε μια πιο εξαρτημένη δομή ως τμήμα του βόρειου τμήματος του νησιού. Δεν δεχόμαστε να είμαστε μια μειοψηφία των Ελληνοκυπρίων, ούτε δούλος των ηγεμόνων στην Τουρκία. Θέλουμε ανεξαρτησία και ελευθερία».

«Δεν θα γίνω ένας δεύτερος Ταϊφούρ Σοκμέν», πρόσθεσε αναφερόμενος στον πρωθυπουργό και μοναδικό πρόεδρο της εφήμερης Δημοκρατίας του Χατάι που ενώθηκε με την Τουρκία το 1939 μετά την απόσχισή της από την υπό γαλλική εντολή Συρία.

Ο Μουσταφά Ακιντζί με τον Νίκο Αναστασιάδη, στη Λευκωσία

Το Σάββατο, η τουρκική προεδρία είχε ήδη καταγγείλει τις δηλώσεις του Ακιντζί, λέγοντας πως «ο τουρκικός λαός θα του δώσει ένα μάθημα» στις εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν στα τέλη Απριλίου για την προεδρία του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους.

Τον Οκτώβριο, ο Ακιντζί είχε ήδη προκαλέσει την οργή της Αγκυρας, επειδή είχε επικρίνει την τουρκική επίθεση στη Βόρεια Συρία.

«Ξεπέρασε τα όρια», είχε δηλώσει ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...