221
Φωτογραφία από μεταγωγή του κατηγορούμενου για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη στο δικαστήριο τον Ιούλιο του 2018 | INTIMEnews

Αναβλήθηκε για τον… Νοέμβριο η δίκη για την άγρια δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2020, 10:51
Φωτογραφία από μεταγωγή του κατηγορούμενου για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη στο δικαστήριο τον Ιούλιο του 2018
|INTIMEnews

Αναβλήθηκε για τον… Νοέμβριο η δίκη για την άγρια δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2020, 10:51

Σε αναβολή οδηγήθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, τον Οκτώβριο του 2017 στο Β’ Νεκροταφείο της Αθήνας, κατόπιν κωλυμάτων που επικαλέστηκαν και η υπεράσπιση και η πολιτική αγωγή.

Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 25 Νοεμβρίου 2020, έπειτα από αίτημα τόσο των συγγενών της άτυχης εφοριακού, όσο και της υπεράσπισης του καταδικασθέντος πρωτόδικα σε δύο φορές ισόβια 60χρονου κατηγορούμενου.

Σύμφωνα με την αδελφή του θύματος, η μητέρα τους είναι σε πλήρη αδυναμία να παραστεί στο δικαστήριο εξαιτίας της κακής ψυχολογικής της κατάστασης.

Και η πλευρά του κατηγορούμενου, όμως, ζήτησε χρόνο προκειμένου να προετοιμαστεί, καθώς η συνήγορός του διορίστηκε από το Δημόσιο λίγες μόλις ημέρες πριν από τη σημερινή δικάσιμο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 60χρονος, χρήστης ναρκωτικών, μαχαίρωσε 14 φορές την 32χρονη εφοριακό μέσα στο νεκροταφείο για να τη ληστέψει. Μετά την άγρια δολοφονία, ο δράστης είχε  πέταξε την τσάντα της γυναίκας κοντά στο σημείο της δολοφονίας, ενώ είχε πουλήσει το κινητό της σε μαγαζί στην Ομόνοια έναντι 20 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος αρχικά ομολόγησε την πράξη του, εκ των υστέρων όμως ισχυρίστηκε ότι επιτέθηκε στη Δώρα Ζέμπερη κατόπιν εντολής, έναντι αμοιβής 30.000 ευρώ που του έδωσαν κάποιοι, με σκοπό την εξόντωσή της, εξαιτίας φορολογικών υποθέσεων που χειριζόταν τότε. Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε καταδικάσει τον 60χρονο για ανθρωποκτονία και για ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...