219
Ο Νότης Μηταράκης στο Προεδρικό Μέγαρο | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μηταράκης: Καθιερώνονται εβδομαδιαία δρομολόγια επιστροφών

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2020, 15:55
Ο Νότης Μηταράκης στο Προεδρικό Μέγαρο
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μηταράκης: Καθιερώνονται εβδομαδιαία δρομολόγια επιστροφών

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2020, 15:55

Την καθιέρωση «εβδομαδιαίων δρομολογίων επιστροφών» προαναγγέλλει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, προκειμένου σε συνδυασμό με την επίσπευση των διαδικασιών ασύλου να επιτευχθεί η αποσυμφόρηση των νησιών.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο κ. Μηταράκης κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για «πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να μην επιτραπεί καμία μόνιμη παραμονή μεταναστών στα ακριτικά νησιά», ενώ τονίζει πως το νέο, αμφιβόλου αποτελεσματικότητας, σχέδιο για πλωτά φράγματα στο Αιγαίο, που προκαλεί προβληματισμό τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και το εξωτερικό, είναι ένα «ισχυρό μήνυμα» της πολιτικής μείωσης των ροών.

«Βασικός μας στόχος είναι η μείωση των μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας. Να μην είμαστε βασική διαδρομή για τους διακινητές. Αυτό απαιτεί φύλαξη των συνόρων και επιστροφές όσων δεν δικαιούνται διεθνή προστασία. Και για τα δύο είναι απαραίτητη η ευρωπαϊκή συνδρομή».

Συμπληρώνει ακόμα, ότι η δημιουργία νέων πολυ-λειτουργικών κέντρων στα νησιά θα βοηθήσει στην εφαρμογή της πολιτικής για την αποσυμφόρησή τους.

Επισημαίνει επίσης, πως μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται τροπολογία για τη δημιουργία μητρώου ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο Μεταναστευτικό-Προσφυγικό, επιδιώκοντας «τη μέγιστη διαφάνεια στη λειτουργία τους, αλλά και των προσώπων που εργάζονται ή συνεργάζονται με αυτές. Ως προς τη διαχείριση πόρων επιδιώκουμε τη μεταφορά τους προς κρατικές αρχές, καθώς αυξάνουμε τις δικές μας δυνατότητες διαχείρισης του Μεταναστευτικού».

Τέλος, υπογραμμίζει ότι σύντομα στα κέντρα φιλοξενίας θα τοποθετηθούν νέοι διοικητές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...