Αέρα ελευθερίας αναπνέει και πάλι, με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, ο Πρόδρομος Μαυρίδης, άλλοτε υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens Ελλάδος, ο οποίος μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, στην υπόθεση της σύμβασης «8002» της γερμανικής εταιρείας με τον ΟΤΕ.
Ο Μαυρίδης ήταν ανάμεσα στους τρεις καταδικασθέντες της υπόθεσης στους οποίους το δικαστήριο δεν έδωσε αναστολή στην έφεση τους.
Επικαλούμενος ωστόσο λόγους υγείας, ο πρώην γενικός διευθυντής της Siemens Ελλάδος, υπέβαλε αίτημα στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών προκειμένου να του δοθεί αναστολή στην έκτιση της ποινής του, αίτημα το οποίο και έγινε δεκτό.
Ετσι ο καταδικασθείς τον περασμένο Δεκέμβριο εξασφάλισε την αποφυλάκιση του με την επιβολή μόνο των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, καθώς και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας του μία φορά κάθε μήνα.
Αποφυλάκιση Σμπώκου
Σε μια ξεχωριστή εξέλιξη και μετά από περίπου επτά χρόνια κράτησης ο άλλοτε επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας Γιάννης Σμπώκος βγήκε επίσης από την φυλακή, όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο Γ. Σμπώκος, καταδικασμένος για σειρά υποθέσεων που αφορούν εξοπλιστικά προγράμματα επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου, αποφυλακίστηκε πριν τέσσερις ημέρες, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.
Είχε προηγηθεί η καταδίκη του από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 10 χρόνια κάθειρξη για νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων για ακόμη μία υπόθεση εξοπλιστικού προγράμματος και συγκεκριμένα για την προμήθεια των λεγόμενων ιπτάμενων ραντάρ.
Το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του και έτσι ο επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου που στο μεταξύ είχε προχωρήσει σε διαδικασίες συγχώνευσης προηγούμενων ποινών μπόρεσε να περάσει την πύλη εξόδου των φυλακών.
Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση της «8002» το δικαστήριο καταδίκασε 22 από τους 54 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων πρώην υψηλότατα στελέχη του γερμανικού κολοσσού και της ελληνικής θυγατρικής, καθώς και πρώην στελέχη του ΟΤΕ.
Σε τρεις από αυτούς, τους Πρόδρομο Μαυρίδη, Γιώργο Σκαρπέλη, καθώς και την σύζυγο του καταζητούμενου Χρήστου Καραβέλα, Μάρθα, το δικαστήριο αρνήθηκε να χορηγήσει αναστολή με αποτέλεσμα να πάρουν τον δρόμο για τη φυλακή.
Περίπου έναν μήνα μετά, ο Πρόδρομος Μαυρίδης κατάφερε να αποφυλακιστεί επικαλούμενος λόγους υγείας.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News