188
Η ράμπα στο πεζοδρόμιο μπροστά στη Βουλή, οδηγεί στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη | Facebook

Δεκαετίες χρειάστηκε να περάσουν για την κατασκευή ράμπας στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη!

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2020, 18:15
Η ράμπα στο πεζοδρόμιο μπροστά στη Βουλή, οδηγεί στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη
|Facebook

Δεκαετίες χρειάστηκε να περάσουν για την κατασκευή ράμπας στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη!

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2020, 18:15

Είναι να απορεί κανείς γιατί χρειάστηκε δεκαετίες ο δήμος Αθηναίων για να φτιάξει μία ράμπα για άτομα με κινητικά προβλήματα στο πιο κεντρικό σημείο της Αθήνας, όπως είναι το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, αλλά τουλάχιστον τώρα είναι έτοιμη, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης.

«Μετά από δεκαετίες, έτοιμη επιτέλους η ράμπα για την πρόσβαση των πολιτών με κινητικά προβλήματα στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Πρόκειται για μία παρέμβαση ουσίας, αλλά και συμβολισμού. Είναι η αφετηρία για την εφαρμογή του τεχνικού μας προγράμματος που με έργα 264 εκατ. ευρώ για τις αναπλάσεις στους δρόμους και τα πεζοδρόμιά μας δημιουργούμε μία πόλη προσβάσιμη σε όλους», έγραψε σε μήνυμά του στο Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ηταν ένα μόνο από τα πολλά κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας – και πολλών ελληνικών πόλεων- όπου δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση οι άνθρωποι σε αναπηρικά αμαξίδια,

Το αίτημα για ράμπα έθεταν οι φορείς που εκπροσωπούν τα άτομα με αναπηρία για δεκαετίες χωρίς κανένα αποτέλεσμα (!), ενώ πριν από δυο χρόνια το υπουργείο Πολιτισμού είχε δώσει το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η κατασκευή αλλά οι σχετικές διαδικασίες δεν ξεκίνησαν ποτέ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...