221
Η Ανγκελα Μέρκελ στο μήνυμά της για το 2020 | REUTERS/Michele Tantussi/Pool

Η μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, το μεγάλο στοίχημα της Μέρκελ για το 2020

Protagon Team Protagon Team 31 Δεκεμβρίου 2019, 11:34
Η Ανγκελα Μέρκελ στο μήνυμά της για το 2020
|REUTERS/Michele Tantussi/Pool

Η μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, το μεγάλο στοίχημα της Μέρκελ για το 2020

Protagon Team Protagon Team 31 Δεκεμβρίου 2019, 11:34

Ολες τις δυνάμεις της υπόσχεται να αφιερώσει το 2020 στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής η Ανγκελα Μέρκελ. Στόχος της να εξασφαλίσει ότι οι νέες γενιές θα ζήσουν με ειρήνη και ευημερία.

Στο καθιερωμένο μήνυμά της για το νέο έτος, το οποίο μεταδόθηκε τη Δευτέρα, η καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε ότι «η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική και απειλητική». Οι θερμοκρασίες που ανεβαίνουν και τα προβλήματα από την αλλαγή οφείλονται στον άνθρωπο, πρόσθεσε.

Τονίζει ότι «όλοι πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να ξεπεράσουμε αυτή την πρόκληση. Είναι ακόμη εφικτό».

Στο μήνυμά της αναφέρθηκε και στον εαυτό της:

«Στα 65 είμαι σε ηλικία που προσωπικά δεν θα μπορώ να βιώσω όλες τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που θα συμβούν αν οι πολιτικοί δεν αναλάβουν δράση. Θα είναι τα παιδιά και τα εγγόνια μας που πρέπει να ζήσουν με τις επιπτώσεις όσων κάνουμε – ή όσων αποφύγουμε να κάνουμε σήμερα.

» Για αυτό και θα χρησιμοποιήσω όλη μου τη δύναμη για να διασφαλίσω ότι η Γερμανία θα συμβάλει –οικολογικά, οικονομικά και πολιτικά – ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η κλιματική αλλαγή».

Η καγκελάριος προέτρεψε τους συμπολίτες της να σκεφτούν δημιουργικά για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις από την κλιματική αλλαγή. «Χρειαζόμαστε τη δύναμη να αφήσουμε τα γνώριμα μονοπάτια, τη θέληση να δοκιμάσουμε νέα πράγματα και την αποφασιστικότητα να ενεργήσουμε πιο γρήγορα, πεπεισμένοι ότι το ασυνήθιστο μπορεί να  πετύχει», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...