299
Το Σίδνεϊ υποδέχτηκε με αυτόν τον τρόπο το 2019. Θα συμβεί το ίδιο και φέτος; Ναι, επιμένει η δήμαρχος | Wikipedia

Γιατί χιλιάδες άνθρωποι ζητούν Πρωτοχρονιά χωρίς πυροτεχνήματα στο Σίδνεϊ

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2019, 14:00
Το Σίδνεϊ υποδέχτηκε με αυτόν τον τρόπο το 2019. Θα συμβεί το ίδιο και φέτος; Ναι, επιμένει η δήμαρχος
|Wikipedia

Γιατί χιλιάδες άνθρωποι ζητούν Πρωτοχρονιά χωρίς πυροτεχνήματα στο Σίδνεϊ

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2019, 14:00

Περισσότεροι από 260.000 Αυστραλοί υπέγραψαν μια καμπάνια που ζητά την ακύρωση του σόου πυροτεχνημάτων της Πρωτοχρονιάς στο Σίδνεϊ και ζητούν τα χρήματα που δαπανώνται να δοθούν για την καταπολέμηση των πυρκαγιών που απειλούν την πόλη.

Εκτιμάται πως την περασμένη χρονιά δαπανήθηκαν σχεδόν 4 εκατ. δολάρια (3,6 εκατ. ευρώ) για πυροτεχνήματα στο Σίδνεϊ.

Στο αίτημα μη διεξαγωγής για φέτος, αναφέρεται πως το σόου θα πρέπει επίσης να ακυρωθεί γιατί «μπορεί να είναι τραυματικό για μερικούς ανθρώπους» που ήδη αντιμετωπίζουν πρόβλημα από τον καπνό στον αέρα της πόλης.

Όμως, η δήμαρχος του Σίδνεϊ, Κλόβερ Μουρ, είπε στο BBC ότι τα πυροτεχνήματα θα ανάψουν κανονικά όπως και κάθε περασμένη χρονιά.

Η Μουρ δήλωσε ότι συμμερίζεται τις «βαθιές ανησυχίες» εκείνων που είχαν υπογράψει την αναφορά, αλλά τα πυροτεχνήματα σχεδιάστηκαν 15 μήνες νωρίτερα και το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού είχε ήδη δαπανηθεί.

«Δεν μπορούμε να ακυρώσουμε τα πυροτεχνήματα και ακόμη και αν μπορούσαμε, αυτό θα είχε ελάχιστο πρακτικό όφελος», δηλώνει.

Ωστόσο, οι Αυστραλοί που υπέγραψαν την αναφορά στο Change.org δήλωσαν ότι το σόου πυροτεχνημάτων θα ήταν «προσβολή».

Η πλατφόρμα όπου έχει γίνει το σχετικό αίτημα συλλογής υπογραφών

«Οι Αυστραλοί σε ολόκληρη τη χώρα χρειάζονται τα χρήματα για να ανοικοδομήσουν τα σχολεία τους, τα σπίτια τους. Είναι θέμα προτεραιότητας και εδώ δείχνουμε τι μας ενδιαφέρει», γράφει ένα σχόλιο.

Η Λίντα Μακόρμικ, η οποία δημιούργησε τη σελίδα, δήλωσε ότι άλλες κοινότητες στην Αυστραλία «ακυρώνουν τα πυροτεχνήματα και θα γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά με άλλους τρόπους».

Τους τελευταίους (καλοκαιρινούς εκεί) μήνες, η Αυστραλία αντιμετωπίζει σοβαρές πυρκαγιές εξαιτίας ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών και διαρκούς ξηρασίας.

Η Νέα Νότια Ουαλία – όπου βρίσκεται το Σίδνεϊ – είναι η χειρότερα πληγείσα περιοχή, με σχεδόν 100 πυρκαγιές.

Η πόλη Μπαλμόραλ, νοτιοδυτικά του Σίδνεϊ, καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό στις 22 Δεκεμβρίου και οι κύριοι δρόμοι στα νότια της  έχουν κλείσει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...