283
Ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει τον δρόμο στον Μακόλεϊ Κάλκιν - μια σκηνή που δεν είδαν οι Καναδοί τηλεθεατές | YouTube

Γιατί στον Καναδά μετέδωσαν το «Home Alone 2» χωρίς τη σκηνή με τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2019, 12:25
Ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει τον δρόμο στον Μακόλεϊ Κάλκιν - μια σκηνή που δεν είδαν οι Καναδοί τηλεθεατές
|YouTube

Γιατί στον Καναδά μετέδωσαν το «Home Alone 2» χωρίς τη σκηνή με τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2019, 12:25

Οργισμένη μεταξύ αστείου και σοβαρού με τον Καναδά είναι η οικογένεια Τραμπ γιατί ο καναδικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας CBC μετέδωσε στις αρχές Δεκεμβρίου την ταινία «Home Alone 2» χωρίς την –ούτως ή άλλως πολύ σύντομη –σκηνή με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Την ταινία, από το 1992, την έχουμε δει όλοι.

Η οικογένεια του μικρού Κέβιν καταφέρνει να τον ξεχάσει για δεύτερη φορά χριστουγεννιάτικα, αυτή τη φορά στη Νέα Υόρκη.

Στην περιπλάνησή του στην πόλη συναντά ένα επιτυχημένο επιχειρηματία, τον Ντόναλντ Τραμπ, στο ξενοδοχείο του. Ο Τραμπ εμφανίζεται να δίνει οδηγίες στον μικρό σε μια σκηνή μόλις επτά δευτερολέπτων.

Ο εκπρόσωπος του δικτύου αρνήθηκε ότι το «ψαλίδι» οφείλεται σε πολιτικούς λόγους, αλλά μόνο για να μεταδοθούν περισσότερες διαφημίσεις.

Πρόσθεσε ότι περικόπηκαν οκτώ λεπτά από τα 120 της ταινίας, μέσα στα οποία περιλαμβάνεται και η σκηνή με τον πρόεδρο. Ολες οι σκηνές δεν ήταν απαραίτητες για την εξέλιξη της ταινίας, πρόσθεσε, και ούτως ή άλλως είχαν «κοπεί» από το 2014 όταν το δίκτυο αγόρασε την ταινία. Με άλλα λόγια ένα χρόνο πριν ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος πρόεδρος.

Ο γιος του προέδρου, ο Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος, χαρακτήρισε, από την πλευρά του, τη συμπεριφορά του CBC «αξιολύπητη».

Παρενέβη και ο ίδιος ο Τραμπ με δύο tweet, δίνοντας και μια εξήγηση γιατί «έπεσε ψαλίδι»: «Η ταινία ποτέ δεν θα είναι η ίδια! (πλάκα κάνω). Υποθέτω ότι ο Τζάστιν Τ[ριντό] δεν του αρέσει και πολύ που τον βάζω να πληρώνει για το ΝΑΤΟ ή το εμπόριο!».

Η πτέρυγα των οπαδών του Τραμπ ήταν λιγότερο συγκρατημένη. Μιλούν για «λογοκρισία» ενώ λένε ότι «η σκηνή κόπηκε γιατί εξανθρωπίζει έναν άνθρωπο που η Αριστερά αρέσκεται στον να παρουσιάζει σαν απάνθρωπο». Κάτι που θα έλεγαν ακόμη και αν η αιτία ήταν μόνο η πολιτικά αθώα περικοπή για διαφημιστικούς λόγους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...