162
Στιγμιότυπο από την πολυσυζητημένη επιχείρηση της Αστυνομίας στο Κουκάκι | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

«Ναι» Χρυσοχοΐδη για κάμερες στα ΜΑΤ – στο πρότυπο αντίστοιχων μονάδων στο εξωτερικό

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2019, 11:37
Στιγμιότυπο από την πολυσυζητημένη επιχείρηση της Αστυνομίας στο Κουκάκι
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

«Ναι» Χρυσοχοΐδη για κάμερες στα ΜΑΤ – στο πρότυπο αντίστοιχων μονάδων στο εξωτερικό

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2019, 11:37

Την έγκρισή του για να τοποθετηθούν, στο αμέσως επόμενο διάστημα, κάμερες στις στολές ή/και τα κράνη των ανδρών των ΜΑΤ, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα από την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘΕΣ), σε επιστολή της προς τον υπουργό, έπειτα από επίκαιρη ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας.

Στην επιστολή της η Ενωση προτείνει την τοποθέτηση καμερών στις στολές ή τα κράνη των αστυνομικών, κατά το πρότυπο αντίστοιχο μονάδων στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές αστυνομικούς, με τον τρόπο αυτόν «θα υπάρχει ακριβής αποτύπωση των πραγματικών περιστατικών και θα σταματήσει η προβολή αποσπασματικών εικόνων που ερμηνεύονται κατά το δοκούν, συντηρώντας έναν άδικο αστικό μύθο εις βάρος μας».

Η έγκριση του εν λόγω αιτήματος από τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έρχεται λίγες ημέρες μετά τις αντιδράσεις – και την πολεμική που αναπτύχθηκε- για την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Κουκάκι, και ειδικότερα για το τι ακριβώς έγινε κατά την είσοδο των αστυνομικών στην οικία Ινδαρέ (περισσότερα εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...