328
|

Ο πρώην και ο επόμενος: Συνάντηση-έκπληξη του Τζανακόπουλου με τον Πέτσα

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2019, 10:36

Ο πρώην και ο επόμενος: Συνάντηση-έκπληξη του Τζανακόπουλου με τον Πέτσα

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2019, 10:36

Δεν είναι συνηθισμένο ο νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος να συναντά σε τηλεοπτικό πάνελ τον προκάτοχό του. Συνέβη το πρωί της Τετάρτης στο πλατό του ΑΝΤ1 όπου ο Στέλιος Πέτσας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη. Λίγο αργότερα καλεσμένος στο ίδιο στούντιο ήταν ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και οι δύο πολιτικοί βρέθηκαν στο διαφημιστικό διάλειμμα.

Και οι δύο συνεντεύξεις είχαν ξεχωριστό ενδιαφέρον. Ο μεν κ. Πέτσας εστίασε στο θέμα του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού, καθώς η κυβέρνηση βρίσκεται απέναντι στο δυσεπίλυτο πρόβλημα της αποσυμφόρησης των νησιών του Αιγαίου και της μετεγκατάστασης ανθρώπων στην ηπειρωτική χώρα.

«Μεταφέρουμε ανθρώπους εξετάζοντας κυρίως τις οικογένειες που έχουν παιδιά κι έχουν το προσφυγικό προφίλ», είπε και εξήγησε πως σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, στόχος είναι η μετακίνηση 4.000 ανθρώπων μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου προς περιοχές στις οποίες ο προσφυγικός-μεταναστευτικός πληθυσμός θα αποτελεί κάτω από το 1% των κατοίκων. «Λαμβάνεται υπόψη ότι κάποιες περιοχές, όπως η Μακεδονία και η Ήπειρος είναι ήδη επιβαρυμένες», προσέθεσε.

Ο δε κ. Τζανακόπουλος μίλησε για το φλέγον ζήτημα της παρουσίας του την Πέμπτη στην συνεδρίαση της Προανακριτικής για τον Παπαγγελόπουλο, από την οποία ο ίδιος και ο Παύλος Πολάκης έχουν εξαιρεθεί σε μια αμφιλεγόμενη απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας (εδώ). «Υπερασπιζόμαστε τη νομιμότητα, το Σύνταγμα, τον Κανονισμό της Βουλής», είπε ο κ. Τζανακόπουλος και κληθείς να απαντήσει στο αν κατά την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής θα παραστούν ο ίδιος και ο κ. Πολάκης, είπε πως «θα ασκήσουμε τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα», υπενθυμίζοντας ότι, «ο μόνος αρμόδιος για να αλλάξει τη σύσταση της επιτροπής είναι ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής της ομάδας». Ο κ. Τζανακόπουλος είπε πάντως ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε εξαλλοσύνες».

Σε κάθε περίπτωση το παραπολιτικό ενδιαφέρον της τηλεοπτικής παρουσίας των δύο στο στούντιο του ΑΝΤ1 ήταν η συνάντησή τους. Το τι συνέβη αποκάλυψε η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή με ανάρτησή της στο Twitter, λέγοντας ότι οι δύο πολιτικοί συζήτησαν για κάποια ώρα και αντάλλαξαν τηλέφωνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...