374
Ο Μάκης Βορίδης στη Βουλή | Intimenews

Τι απάντησε ο Βορίδης για τη λέξη «ανάπηρο» στη δήλωσή του για την παρέλαση

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2019, 08:11
Ο Μάκης Βορίδης στη Βουλή
|Intimenews

Τι απάντησε ο Βορίδης για τη λέξη «ανάπηρο» στη δήλωσή του για την παρέλαση

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2019, 08:11

Τη δική του εξήγηση στην αναφορά του περί αναπηρίας, που προκάλεσε αντιδράσεις, έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης.

Ο σάλος προκλήθηκε για μία ατάκα που είπε ο κ. Βορίδης σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας το περιστατικό με τον βηματισμό α λα Μόντι Πάιθον, από 10 κορίτσια, κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Με ένα παιδί που είναι 16 ετών μιλάς κανονικά, συνομιλείς, δεν είναι ανάπηρο. Στα 17 ψηφίζουν. Δεν είναι ένα παιδί που δεν έχει κατανόηση. Δεν έχουν κάποιου είδους πάθηση», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βορίδης.

Η δήλωση περί αναπηρίας πρώτα αναπαρήχθη από προσκείμενα στην αντιπολίτευση μέσα ενημέρωσης και έπειτα έγινε αντικείμενο πολιτικού σχολιασμού από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Χαρίτσης χαρακτήρισε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης «γνήσιο ακροδεξιό» και έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι «είναι ντροπή του κ. Μητσοτάκη, που εξακολουθεί να τον ανέχεται».

Ακολούθησε η παρέμβαση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, πρώτου σε σταυρούς ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος χαρακτήρισε τη δήλωση του κ. Βορίδη «απαράδεκτη και μειωτική» για τα άτομα με αναπηρία και κάλεσε τον υπουργό να ανακαλέσει.

Ο κ. Βορίδης έκανε από την πλευρά του λόγο για προβοκάτσιες. Μίλησε για «προσπάθεια κάποιων να διαστρεβλώσουν προκλητικά τα λεγόμενά» του, ενώ είπε ότι αναφερόταν «σε αναπηρίες που εμποδίζουν τον καταλογισμό, την απόδοση ευθύνης. Ολα τα άλλα αποτελούν άθλιες προβοκάτσιες εκ μέρους αυτών που θέλουν να υπερασπιστούν την απαράδεκτη υποτίμηση της εθνικής μας εορτής», επισήμανε ο υπουργός, ο οποίος είναι και διακεκριμένος νομικός.

Πιο αναλυτικά, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε:

«Για ακόμη μία φορά προσπαθούν να διαστρεβλώσουν προκλητικά τα λεγόμενά μου. Γιατί όποιος άκουσε τη δήλωσή μου σχετικά με το γεγονός ότι κάποιοι επικροτούν τον εξευτελισμό της εθνικής μας παρελάσεως, εύκολα καταλαβαίνει ότι δεν είπα ποτέ πως δεν μπορείς να συνεννοηθείς με άτομα με αναπηρία. Είναι επίσης απολύτως προφανές ότι αναφερόμουν σε αναπηρίες που εμποδίζουν τον καταλογισμό, την απόδοση ευθύνης. Γιατί περί αυτού μιλούσαμε, περί της θεμιτής ή όχι απόδοσης ευθυνών στις συγκεκριμένες “performers”. Δυστυχώς υπάρχουν και τέτοιες αναπηρίες και είναι εντελώς προφανές ότι σε αυτές αναφερόμουν. Ολα τα άλλα αποτελούν άθλιες προβοκάτσιες εκ μέρους αυτών που θέλουν να υπερασπιστούν την απαράδεκτη υποτίμηση της εθνικής μας εορτής».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...