243
«Ελευθερία» ζητά το πλήθος στη Βαρκελώνη | REUTERS/Albert Gea

Μαζική διαδήλωση και βίαια επεισόδια για άλλη μια νύχτα στη Βαρκελώνη

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2019, 11:34
«Ελευθερία» ζητά το πλήθος στη Βαρκελώνη
|REUTERS/Albert Gea

Μαζική διαδήλωση και βίαια επεισόδια για άλλη μια νύχτα στη Βαρκελώνη

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2019, 11:34

Εκατοντάδες χιλιάδες υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας της Καταλονίας κατέκλυσαν το βράδυ του Σαββάτου το κέντρο της Βαρκελώνης, σε μια νέα ογκώδη διαδήλωση, στον απόηχο των βίαιων επεισοδίων που είχαν ξεσπάσει μετά την καταδίκη των αυτονομιστών ηγετών από την ισπανική Δικαιοσύνη.

Περίπου 350.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τη δημοτική αστυνομία, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα δύο μεγάλων οργανώσεων, της Καταλανικής Εθνικής Συνέλευσης και της Omnium cultural, για να διαδηλώσουν κοντά στο περιφερειακό κοινοβούλιο.

Με σημαίες υπέρ της ανεξαρτησίας στα χέρια, οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «ελευθερία στους πολιτικούς κρατούμενους» ή «έξω οι δυνάμεις κατοχής», όταν έβλεπαν αστυνομικούς.

Στα πλακάτ που κρατούσαν οι συμμετέχοντες αναγράφονταν συνθήματα όπως «η φυλακή δεν είναι η λύση», «καθίστε να συζητήσετε».

Ηταν η πρώτη μεγάλη διαδήλωση στη Βαρκελώνη μετά τις ταραχές, με συνολικά 600 τραυματίες, στην Καταλονία, έπειτα από την καταδίκη από το Ανώτατο Δικαστήριο των εννέα αυτονομιστών ηγετών σε ποινές κάθειρξης έως και 13 έτη.

Μερικές χιλιάδες διαδηλωτές, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Επιτροπών Αμυνας της Δημοκρατίας (CRD) συγκεντρώθηκαν κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας φωνάζοντας «ανεξαρτησία», μετά την μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Βαρκελώνης.

Εν τω μεταξύ, δεκάδες αστυνομικοί των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών με ασπίδες και όπλα εφόρμησαν για να διαλύσουν το πλήθος των διαδηλωτών που απάντησε με πέτρες και φωτοβολίδες.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας La Vanguardia τουλάχιστον 2 διαδηλωτές συνελήφθησαν. Πληροφορίες μιλούν και για μερικούς ελαφρά τραυματισμένους μεταξύ των διαδηλωτών.

Η έφοδος της αστυνομίας ακολούθησε μια αντιπαράθεση διάρκειας δύο ωρών, κατά τη διάρκεια της οποίας οι διαδηλωτές πέταγαν μπουκάλια και μπαλάκια εναντίον των αστυνομικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...