Το Seméli Aetheria 2018 είναι ένα χαρμάνι ποικιλιών που καλλιεργούνται σε δύο διαφορετικούς αμπελώνες. Ο πρώτος βρίσκεται στην ορεινή Κορινθία σε υψόμετρο 800 μέτρων και ο δεύτερος στην ημιορεινή Τριφυλία σε υψόμετρο 400 μέτρων.
Οι ποικιλίες Μαλαγουζιά και Chardonnay ενώνονται σε ποσοστά 75% και 25% αντιστοίχως δημιουργούν ένα μοναδικό blend. Για την ενίσχυση των αρωμάτων τους πραγματοποιείται κρυοεκχύλιση σε θερμοκρασία 7-8 βαθμούς Κελσίου και κλασσική λευκή οινοποίηση, με αποτέλεσμα αιθέρια αρώματα που συναρπάζουν κάθε ουρανίσκο.
Το χρώμα του κρασιού είναι μέτριας έντασης αχυροκίτρινο με κίτρινες ανταύγειες. Η ένταση στη μύτη είναι έντονη με αρώματα εσπεριδοειδών όπως πορτοκάλι, λάιμ και φλούδες εσπεριδοειδών, ενώ επίσης διακρίνονται έντονα ανθικά στοιχεία από άνθη λεμονιάς, άνθη ακακίας και νυχτολούλουδο. Ακόμη, πράσινα φρούτα όπως μήλο και αχλάδι αλληλοσυμπληρώνονται αρμονικά με τον ποώδη χαρακτήρα της πράσινης πιπεριάς.
Στο στόμα είναι ξηρό, με πολύ καλά ενσωματωμένο αλκοόλ, που ισορροπεί με τα υπόλοιπα στοιχεία του κρασιού. Το Chardonnay σε συνδυασμό με το υψόμετρο των αμπελώνων, δίνει μια δροσιστική οξύτητα, η οποία μαζί με το μέτριο σώμα και την λιπαρή υφή του, κάνει το Aetheria 2018 μια πολύ δροσερή, ευχάριστη, καθημερινή επιλογή.
Συνοδεύει ιδανικά «λευκά» πιάτα, από πράσινες σαλάτες με μήλο, αχλάδι, κατσικίσιο τυρί και ντρέσινγκ εσπεριδοειδών, ωμά ψαρικά όπως ταρτάρ τσιπούρας και σεβίτσε λαυράκι, μέχρι πένες με κοτόπουλο και πιπεριές, αλλά και χοιρινό φρικασέ. Απολαύστε το δροσερό σε θερμοκρασία 8-10 °C σαν απεριτίφ, ενώ με κυρίως πιάτα προτιμήστε να το σερβίρετε σε ποτήρι με μεγαλύτερη διάμετρο και σε ελαφρώς πιο υψηλή θερμοκρασία, στους 10-12 °C.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News