758
Μέσα από τη σελίδα Cheers η Αθηναϊκή Ζυθοποιία τιμά πρωτοπόρους νέους Ελληνες |

Cheers σε αυτούς που παράγουν αξία

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2019, 15:09
Μέσα από τη σελίδα Cheers η Αθηναϊκή Ζυθοποιία τιμά πρωτοπόρους νέους Ελληνες
|

Cheers σε αυτούς που παράγουν αξία

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2019, 15:09

Το 2016, o 34χρονος τότε, Γιώργος Βρακάς, χειρουργός από τη Δράμα, τιμήθηκε με το «Young Investigator Award», βραβείο που απονέμει κάθε δύο χρόνια η διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση The Transplantation Society (TTS) σε επιστήμονες οι οποίοι έχουν συμβάλλει καθοριστικά στον τομέα των μεταμοσχεύσεων.

Την ίδια χρονιά, 108 ελληνικά προϊόντα βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό του Διεθνούς Ινστιτούτου Γεύσης και Ποιότητας (International Taste & Quality Institute – iTQi) μετά από την αξιολόγησή τους από 125 διάσημους σεφ και γευσιγνώστες, οι οποίοι δοκίμασαν εκατοντάδες γεύσεις από όλο τον κόσμο.

Ο δραμινός χειρουργός Γιώργος Βρακάς τιμήθηκε με το «Young Investigator Award»

Την επόμενη χρονιά, μια ελληνίδα εκπαιδευτικός, η Αγγελική Παππά, κατάφερε να φτάσει –για δεύτερη φορά- στους 40 φιναλίστ για το Global Teacher Prize, ένα βραβείο που μπορεί να θεωρηθεί το Νομπέλ των εκπαιδευτικών.

To 2018, στο Γυναικόκαστρο του Νομού Κιλκίς, οκτώ γυναίκες -έξι κτηνοτρόφοι και δύο από τον επιχειρηματικό κόσμο- ένωσαν τις δυνάμεις τους και άρχισαν να παράγουν το εκλεκτό γάλα «8 γυναίκες», ένα γάλα, όπως λένε οι ίδιες, «φτιαγμένο από μητέρες για μητέρες».

Μια ομάδα οκτώ γυναικών από την Ξάνθη άρχισε να παράγει εκλεκτό αγελαδινό γάλα

Και φέτος, τρεις 23χρονοι φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, οι Θωμάς Μπίκιας, Ρόνι Λέσι και Αγγελική Παπαθανασίου, εφηύραν το «Tremor FreeMe», μια καινοτόμο συσκευή που φοριέται στο χέρι σαν ρολόι, και σταματάει το τρέμουλο σε ασθενείς με Πάρκινσον και άλλες μορφές τρόμου!

Ακόμη, μια ομάδα εννιά Ελλήνων φοιτητών κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM 2018, που πραγματοποιήθηκε στην Βοστόνη των ΗΠΑ. Οι Γιάννης Ντέκας, Μαρία Λίτσα, Βασίλης Κρόκος, Νέλλη Κανάτα, Ξανθή-Λήδα Κατωπόδη, Ναταλία Μπαρτζώκα και Έλενα Κωσταδήμα, φοιτητές της σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο Στέλιος Κοτζαστράτης, φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Πάνος Σπαθάρας, φοιτητής του τμήματος Βιολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σχεδίασαν ένα εύχρηστο, γρήγορο και οικονομικό διαγνωστικό τεστ για την ανίχνευση του νέου κορονoϊού MERS-CoV.

Οι φοιτητές του ΑΠΘ, Θωμάς Μπίκιας, Ρόνι Λέσι και Αγγελική Παπαθανασίου με την εφεύρεσή τους «Tremor FreeMe»

Το τεστ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε υγειονομική εγκατάσταση, για παράδειγμα σε νοσοκομεία ή μονάδες έκτακτης ανάγκης σε αεροδρόμια, και υπερτερεί από άλλα υπάρχοντα τεστ διάγνωσης ως προς το κόστος, την ταχύτητα και γιατί δεν απαιτεί εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

Τι κοινό έχουν μεταξύ τους όλοι αυτοί οι άνθρωποι; Πρόκειται για έξι περιπτώσεις λαμπρών και δραστήριων, κυρίως νέων, Ελλήνων που μεταξύ πολλών άλλων συγκαταλέγονται στις ατομικές και συλλογικές προσπάθειες, τις οποίες άρχισε να προβάλει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία το 2016. Είναι άνθρωποι οι οποίοι, παρά τα όποια εμπόδια και τις δυσκολίες τους σε μια περίοδο που ολόκληρη η Ελλάδα αντιμετώπιζε κρίσιμες προκλήσεις, οραματίστηκαν, προσπάθησαν με μεράκι και υπομονή, και εντέλει τα κατάφεραν!

Η εννεαμελής ομάδα Ελλήνων φοιτητών κατέκτησε παγκόσμια διάκριση σε διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας στη Βοστόνη

Με κεντρικό μήνυμα το αισιόδοξο «Cheers» και στόχο να συμβάλει στην ενίσχυση της θετικής εικόνας για τη χώρα και τους ανθρώπους της, εδώ και τρία χρόνια η Αθηναϊκή Ζυθοποιία λέει το δικό της «Εύγε» σε άτομα, ομάδες, εταιρείες και οργανισμούς που δημιουργούν, και παράγουν αξία για την Ελλάδα, συνδέοντας τη χώρα με δημιουργία και επιτυχίες. Το έργο τους αφορά σε επιστημονικά επιτεύγματα, παραγωγικά εγχειρήματα, δημιουργική συμβολή, αλλά και πρωτοβουλίες που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή.

Στο πλαίσιο του «Cheers» έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα 118 διαφορετικές περιπτώσεις. Κάθε μία ιστορία ξεχωρίζει για τους δικούς της λόγους. Οι ιστορίες αυτές αναρτώνται στην ειδική κατηγορία, που έχει δημιουργηθεί στο εταιρικό site για την πρωτοβουλία, και στη συνέχεια προβάλλονται στα social media της εταιρείας.

Η εκπαιδευτικός Αγγελική Παππά στους 40 φιναλίστ για το Global Teacher Prize

Όλα αυτά τα χρόνια, το ενδιαφέρον του κοινού είναι αξιοσημείωτο, κάτι που αποτυπώνεται στην αύξηση του traffic της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Παράλληλα το engagement της εταιρίας στα social media, με τις πρωτοβουλίες και τους ανθρώπους που προβάλλονται μέσα από το «Cheers», είναι πολύ υψηλό καθώς ευχαριστούν την Αθηναϊκή Ζυθοποιία μέσω σχολίων και shares για το βήμα που τους δίνει.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα να ενισχύει την πρωτοβουλία αυτή με ακόμα περισσότερες περιπτώσεις Ελλήνων που μας κάνουν υπερήφανους.

Cheers, λοιπόν, σε όλους αυτούς που μας δίνουν καθημερινά λόγους να χαμογελάμε και μας εμπνέουν να εργαζόμαστε με όραμα και αισιοδοξία!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...