453
O Εντι Μέρφι καταφθάνει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο | Reuters

Επιχείρηση «Ανάσταση του Εντι Μέρφι» από την αμερικανική TV

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2019, 07:15
O Εντι Μέρφι καταφθάνει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο
|Reuters

Επιχείρηση «Ανάσταση του Εντι Μέρφι» από την αμερικανική TV

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2019, 07:15

Ποιος μάνατζερ ποντάρει πάνω του; Ποια παραγωγή περιμένει τηλεθέαση; Το Netflix φαίνεται να χάνει το παιχνίδι με τους μεγάλους ανταγωνιστές (ΗΒΟ, Apple TV, Amazon κ.ά.) και αφού με τόσο μεγάλο μερίδιο αγοράς δεν κατάφερε να αναδείξει φρέσκα και νεανικά πρόσωπα, επιστρατεύει γνωστούς, αλλά ξεχασμένους ηθοποιούς, όπως είναι ο Εντι Μέρφι. Δεν σταματά όμως εκεί η επιστροφή του δημοφιλούς ηθοποιού, αφού το μεγάλο comeback θα γίνει στη μικρή οθόνη, έπειτα από 35 χρόνια απουσίας του, από την κωμική εκπομπή που είχε ξεκινήσει πριν από περίπου 40 χρόνια.

O ηθοποιός εμφανίστηκε την περασμένη εβδομάδα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο για να προωθήσει την ταινία «Το όνομά μου είναι Ντόλεμαϊτ» (Dolemite is my name). Μία παραγωγή του Netflix, την οποία ο αρκετά ώριμος πλέον Μέρφι χαρακτήρισε ως «μία από τις καλύτερες ταινίες που έχω κάνω μέχρι σήμερα».

Δοθείσης της ευκαιρίας, εκτός από την ταινία, ο φρεσκοαναστημένος σταρ, μίλησε και για τη συμμετοχή του έπειτα από 35 χρόνια στο τηλεοπτικό σόου «Saturday Night Live» του τηλεοπτικού δικτύου NBC. «Δεν ήθελα απλώς να επιστρέψω. Ηθελα να κάνω ένα ντεμπούτο, που να θυμίσει σε όλους πόσο τους άρεσα παλιά. Αυτή η ταινία είναι τόσο δυνατή, που είναι η ευκαιρία μου να κάνω δυνατό comeback», τονίζει σε συνέντευξή του στους New York Times.

Την ίδια στιγμή αποκαλύπτει ότι η επιστροφή του ήταν στο μυαλό του προγραμματισμένη, γι’ αυτό και τα τελευταία τρία χρόνια ηχογραφούσε ό,τι αστεία του έρχονταν στο μυαλό και άλλες ιδέες για την τηλεοπτική σταντ- απ κωμωδία του.

Μάλιστα, θα γίνει τόσο μεγάλη προώθηση, που τους επόμενους οκτώ μήνες αναμένεται να τους περάσει προετοιμάζοντας εκπομπές 90 λεπτών, τις οποίες ακολούθως θα παρουσιάσει και live σε περιοδεία.

Οι ημερομηνίες

Η μεγάλη επιστροφή του Μέρφι σε μικρή και μεγάλη οθόνη θα ξεκινήσει φέτος το φθινόπωρο με την προβολή της ταινίας «Το όνομά μου είναι Ντόλεμαϊτ», που έχει σκηνοθετήσει ο Κρεγκ Μπρούερ. Ο θρύλος της κωμωδίας παίζει τον ρόλο του κωμικού Ρούντι Ρέι Μουρ, που με το στυλ και την αθυροστομία του επηρέασε όλους τους μεγάλους ράπερ, γι’ αυτό και κερδίζει τον τίτλο «Νονός της ραπ».

Ο Ρούντι Ρέι Μουρ ηχογράφησε τα κωμικά άλμπουμ «Dolemite» στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και από τα έσοδα χρηματοδότησε την πρώτη ομώνυμη ταινία του 1975, στην οποία πρωταγωνίστησε ως μαστροπός και ήρωας γκέτο. Το σίκουελ με τον Μέρφι έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο, στις 4 Οκτωβρίου θα παιχτεί σε επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο και στις 25 Οκτωβρίου θα είναι διαθέσιμη δωρεάν στο Netflix.

Η τηλεοπτική επιστροφή του Εντι Μέρφι θα γίνει στις 21 Δεκεμβρίου. Στο «Saturday Night Live» θα είναι ο οικοδεσπότης του εορταστικού επεισοδίου.

Ο Εντι Μέρφι από το 1980 έως το 1984 ήταν ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του κωμικού τηλεοπτικού σόου «Saturday Night Live», το οποίο σύντομα συμπληρώνει 40 χρόνια στον αέρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...