Είναι η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε τα ηνία της Σκότλαντ Γιαρντ στα 190 χρόνια λειτουργίας της. Είναι επίσης η πρώτη ανοικτά ομοφυλόφιλη αρχηγός. Ο λόγος για την Κρεσίντα Ντικ που εδώ και δύο χρόνια γράφει με ανεξίτηλα γράμματα το όνομά της στην ιστορία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.
Μιλώντας στον Τύπο, στο πλαίσιο της προώθησης του ντοκιμαντέρ του BBC One, «The Met: Policing London» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη Νο 1 τηλεοπτική σειρά αυτήν τη στιγμή στη Βρετανία, «Line of Duty». Φαίνεται ότι παρά τα βραβεία και τις διακρίσεις που έχουν αποκομίσει, οι εμπνευστές της σειράς δεν κατάφεραν να εντυπωσιάσουν την κυρία Ντικ. Κάθε άλλο.
«Είμαι απογοητευμένη από το πώς η σειρά παρουσιάζει τη λειτουργία της Αστυνομίας» δήλωσε η Ντικ στο BBC. «Αχαλίνωτη διαφθορά και χαμηλά στάνταρ που αδικούν τις γυναίκες και τους άνδρες που υπηρετούν στο Σώμα. Πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».
Πάντως σύμφωνα με τον Guardian, η αρχηγός της Σκότλαντ Γιαρντ αφού επανέλαβε ότι η σειρά είναι εντελώς «μη ρεαλιστική» παραδέχτηκε ότι «είχε ένα ενδιαφέρον» και ότι έκανε την αστυνομία να μοιάζει στα μάτια του κόσμου «πιο κουλ».
Στη συνέχεια, η Ντικ «τα έβαλε» με την επίσης βρετανική σειρά «The Bodyguard» με την οποία εξιστορείται ένα ειδύλλιο μεταξύ του αστυνομικού σωματοφύλακά της και της υπουργού Εσωτερικών. «Με το που είδα την υπουργό να την πέφτει στον αστυνομικό και εκείνος να ανταποκρίνεται θετικά, το έκλεισα αμέσως. Απαράδεκτο. Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν καμία σχέση με τη φιλοσοφία της Σκότλαντ Γιαρντ».
Η πρώην υπαρχηγός της αστυνομίας και νυν καθηγήτρια στην Οξφόρδη Ελεν Κινγκ, σε δηλώσεις που έκανε φάνηκε να συμφωνεί με την αρχηγό Ντικ: «Τόσο η διαφθορά όσο και η αδιαφορία για την τήρηση των κανόνων της Αστυνομίας δεν αποτελούν μέρος της σύγχρονης βρετανικής αστυνόμευσης, πόσο μάλλον μέρος των ερευνών της Αστυνομίας για τη διαφθορά» ανέφερε. «Τα όσα παρουσιάζονται στη σειρά είναι εξαιρετικά ανακριβή».
Ο Τζεντ Μερκούριο, δημιουργός του «Line of Duty», υπερασπίστηκε από την πλευρά του όσα διαδραματίζονται, τονίζοντας ότι πρόκειται απλώς για μια τηλεοπτική σειρά και όχι την εξιστόρηση πραγματικών γεγονότων: «Οπως ξέρετε, πριν γίνω σεναριογράφος δούλευα στον χώρο της Υγείας. Οποτε πετύχαινα στην τηλεόραση σειρά που απεικόνιζε γιατρούς γινόμουν έξαλλος με τις ανακρίβειες και τις υπερβολές που έβλεπα. Αρα, από την μια καταλαβαίνω την αντίδραση των αστυνομικών. Από την άλλη, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι μιλάμε απλώς για μια ιστορία και τίποτα περισσότερο».
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News