502
Μαρέβα Μητσοτάκη και Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την άφιξή τους στο ξενοδοχείο στη Ν. Υόρκη | «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη.

Στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα ο Μητσοτάκης – η άφιξη στη Ν. Υόρκη με τη Μαρέβα [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2019, 11:51
Μαρέβα Μητσοτάκη και Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την άφιξή τους στο ξενοδοχείο στη Ν. Υόρκη
|«Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη.

Στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα ο Μητσοτάκης – η άφιξη στη Ν. Υόρκη με τη Μαρέβα [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2019, 11:51

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου σήμερα θα απευθύνει ομιλία στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα. Την ίδια ημέρα θα λάβει μέρος στην εκδήλωση των προέδρων της Γαλλίας, της Κολομβίας και της Χιλής για την καταστροφή των δασών του Αμαζονίου από τις πυρκαγιές.

Συνοδευόμενος από τη συζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφκσι-Μητσοτάκη και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, ο κ. Μητσοτάκης έφθασε στο ξενοδοχείο του λίγο μετά τις 8 το βράδυ.

Στο λόμπι συνομίλησε με τους δημοσιογράφους και τους ενημέρωσε για το πρόγραμμα και τις συναντήσεις που θα έχει κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, δίνοντας έμφαση σε αυτή με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, την Τρίτη.

Εκτός από τον κ. Πέτσα, στο ταξίδι του ση Νέα Υόρκη, τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, και ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον απόδημο Ελληνισμό Αντώνης Διαματάρης.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού

-Την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, o Πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα. Την ίδια ημέρα θα λάβει μέρος στην εκδήλωση των προέδρων της Γαλλίας, της Κολομβίας και της Χιλής για το πρόβλημα της αποψίλωσης των δασών σε συνέχεια των πυρκαγιών του Αμαζονίου.

-Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου θα παραστεί στην έναρξη των εργασιών της 74ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (ΓΣΗΕ) ενώ επίσης θα λάβει μέρος στη συνεδρίαση του International Advisory Board (IAB) του Atlantic Council. Την ίδια ημέρα ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε εκδήλωση της Goldman Sachs παρουσία επενδυτών.

-Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στο Global Business Forum του Bloomberg, ενώ αργότερα θα παραβρεθεί στο γεύμα που θα παραθέσει ο αμερικανός υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος, παρουσία επενδυτών. Το ίδιο βράδυ θα απευθύνει ομιλία σε εκδήλωση της ομογένειας στην Αστόρια.

-Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες , ενώ θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του Council on Foreign Relations.

-Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, τέλος, ο κ. Μητσοτάκης θα απευθύνει ομιλία στην ολομέλεια της 74ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Διμερείς συναντήσεις

Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο Πρωθυπουργός θα έχει κατ΄ιδίαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ (24/9), τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (25/9), τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον (24/9) και της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι (26/9).

O κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί επίσης με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα (23/9) και τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεβ (24/9), καθώς επίσης με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεκσάνταρ Βούτσιτς (23/9), τον πρόεδρο του Κοσόβου Χάσιμ Θάτσι (23/9) και την πρόεδρο της Γεωργίας Σαλόμε Ζουραμπιτσβίλι (24/9).

Είναι επίσης προγραμματισμένες διμερείς επαφές του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε Μάρκες (23/9), τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς (23/9) και τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασιγιάν(24/9).

Η συνάντηση Μητσοτάκη με τον  Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη θα πραγματοποιηθεί στις 26/9, όπως και αυτή με εκπροσώπους εβραϊκών οργανώσεων.

Στις 26/9 είναι προγραμματισμένη και η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο καθώς και σειρά επαφών με παράγοντες της ομογένειας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...