243
Κόντε και Ντι Μάιο: κυβερνητικοί «φίλοι» ξανά... | Reuters

Η Ιταλία αποκτά νέα συγκυβέρνηση, με πρωθυπουργό πάλι τον Κόντε!

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2019, 20:53
Κόντε και Ντι Μάιο: κυβερνητικοί «φίλοι» ξανά... | Reuters

Η Ιταλία αποκτά νέα συγκυβέρνηση, με πρωθυπουργό πάλι τον Κόντε!

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2019, 20:53

Mε τον Τζουζέπε Κόντε να επείγεται να παρουσιάσει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησής του στον πρόεδρο Σέρτζο Ματαρέλα την Τετάρτη, διενεργήθηκε την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου η διαδικτυακή ψηφοφορία των οπαδών των «πεντάστερων».

H ηλεκτρονική ψηφοφορία -ένα είδος λαϊκής συμμετοχής στα ήδη συμπεφωνημένα από τους «επάνω»- ακολούθησε την οριστικοποίηση της κυβερνητικής συνεργασίας των πεντάστερων» με το Δημοκρατικό Κόμμα σε ένα κοινό πολιτικό πρόγραμμα.

Ετσι οι «πεντάστεροι της βάσης» εκλήθησαν να απαντήσουν στο εξής ερώτημα: «Συμφωνείτε το Κίνημα 5 Αστέρων να σχηματίσει κυβέρνηση με το Δημοκρατικό Κόμμα, υπό τον Τζουζέπε Κόντε;»

Tα αποτελέσματα μεταδόθηκαν από το μπλογκ των «πεντάστερων» και έχουν ως εξής: το ΝΑΙ συγκέντρωσε 63.146 ψήφους (ποσοστό 79,3%) και το ΟΧΙ 16.488 ψήφους (ποσοστό 20,7%).

«Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε πολύ υπερήφανοι που όλος ο κόσμος ανέμενε την ανακοίνωση αυτών των 80.000 Ιταλών σε μια ψηφιακή πλατφόρμα που είναι μοναδική στον κόσμο» δήλωσε ο επικεφαλής των «πεντάστερων» Λουίτζι ντι Μάιο.

«Τώρα πηγαίνουμε στο τελευταίο στάδιο, η κυβερνητική ομάδα που πρέπει να εργαστεί για να βελτιώσει την ποιότητα του λαού δεν θα είναι κυβέρνηση της Δεξιάς ή της Αριστεράς, αλλά μια κυβέρνηση που πρέπει να κάνει τα σωστά πράγματα».

Από πλευράς του, ο αρχηγός της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι, ο άνθρωπος που προκάλεσε την πτώση της δικής του συγκυβέρνησης με τους «πεντάστερους» και με πρωθυπουργό τον Κόντε, σημείωσε στα σόσιαλ μίντια ότι «η νέα κυβέρνηση των θεσιθήρων, που τους ενώνει μόνο το μίσος τους για τη Λέγκα, δεν θα πάει πολύ μακριά – δεν μπορούν επ’ άπειρον να αποφεύγουν τις εκλογές».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...