298
Tο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μπρνο | Wikipedia

Τσεχία: Γέννησε 117 μέρες αφότου διαπιστώθηκε εγκεφαλικά νεκρή!

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2019, 20:00
Tο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μπρνο
|Wikipedia

Τσεχία: Γέννησε 117 μέρες αφότου διαπιστώθηκε εγκεφαλικά νεκρή!

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2019, 20:00

Νέο ρεκόρ στα μαιευτικά χρονικά συνιστά το χρονικό διάστημα των 117 ημερών που κατάφεραν οι γιατροί να κρατήσουν στη ζωή ένα μωρό μέσα στη μήτρα της μητέρας του που ήταν εγκεφαλικά νεκρή από τον Απρίλιο.

Στις 15 Αυγούστου, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μπρνο στην Τσεχία, γεννήθηκε με καισαρική ένα υγιέστατο κοριτσάκι βάρους 2,13 κιλών.

Oπως σημειώνει το Reuters, η μητέρα του μωρού – που ήδη κυοφορούσε για 15 εβδομάδες – μεταφέρθηκε τον περασμένο Απρίλιο στο νοσοκομείο με ελικόπτερο, μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο, σε ηλικία 27 ετών.

Η μητέρα διαπιστώθηκε ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρή λίγο μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο και αμέσως οι γιατροί ξεκίνησαν έναν αγώνα για να σώσουν το έμβρυο, αν και του έδιναν μηδαμινές πιθανότητες επιβίωσης.

Αρχικά έβαλαν την μητέρα σε μηχανική υποστήριξη και ένας φυσικοθεραπευτής κινούσε ανά διαστήματα τα πόδια της, μιμούμενος το βάδισμα, ώστε να βοηθήσει και με αυτόν τον τρόπο την ανάπτυξη του μωρού, ενώ οι νοσηλεύτριες και η γιαγιά μιλούσαν στο έμβρυο και τού διάβαζαν παραμύθια.

Τελικά, η μικρή ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά και κατάφερε να γεννηθεί 117 ημέρες μετά τον θάνατο της μητέρας της, με τους γιατρούς να λένε πως πρόκειται για την πλέον μακροχρόνια τεχνητά υποστηριζόμενη εγκυμοσύνη που έχει σημειωθεί.

Μετά τη γέννηση του μωρού, παρουσία του συζύγου της και άλλων μελών της οικογένειας, το ιατρικό προσωπικό αποσύνδεσε τα μηχανήματα που κρατούσαν την μητέρα στη ζωή.

«Ήταν πραγματικά μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση, όπου όλη η οικογένεια ήταν ενωμένη. Χωρίς την υποστήριξη και το ενδιαφέρον τους, τα πράγματα δεν θα είχαν τελειώσει με αυτόν τον ευχάριστο τρόπο», είπε ο Πάβελ Βεντρούμπα, ο επικεφαλής του τμήματος Γυναικολογίας και Μαιευτικής του νοσοκομείου.

Το μωρό παρέμεινε στο νοσοκομείο για άλλες δύο εβδομάδες, μέχρι που της έδωσαν εξιτήριο και ο πατέρας της την πήρε στο σπίτι για να γνωρίσει τον μεγαλύτερο αδελφό της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...