350
Σκεπτικός, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προσέρχεται στα γραφεία της Κουμουνδούρου για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας | INTIMEnews

ΣΥΡΙΖΑ: Γκρίνιες για τα… μειωμένα αντακλαστικά στην αντιπολίτευση

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2019, 11:23
Σκεπτικός, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προσέρχεται στα γραφεία της Κουμουνδούρου για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας
|INTIMEnews

ΣΥΡΙΖΑ: Γκρίνιες για τα… μειωμένα αντακλαστικά στην αντιπολίτευση

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2019, 11:23

«Πάμε όλοι μαζί», όχι σε μια παραλία που λέει το γνωστό καλοκαιρινό τραγούδι, αλλά για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ, «να μην απογοητεύσουμε τον κόσμο, το 31,5%, που μας στήριξε, να τον κάνουμε συμμέτοχο στις αποφάσεις».

Αυτό είναι το μήνυμα που εξέπεμψε ο Αλέξης Τσίπρας εν όψει της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που άρχισε το μεσημέρι της Τετάρτης, παρά το γεγονός ότι αυτή της Τρίτης στα γραφεία της Κουμουνδούρου μαρτυρούσε, κυρίως λόγω μικρής διάρκειας, μία σπουδή του τύπου «άντε να τελειώνουμε» με τα διαδικαστικά του μετασχηματισμού.

Η αλήθεια είναι ότι η χθεσινή συνεδρίαση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και όλων των ηγετικών στελεχών, περιορίστηκε σε μία πρώτη καταγραφή απόψεων και θέσεων για τα οργανωτικά ζητήματα του κόμματος.

Οπως γράφουν «Τα ΝΕΑ», συζητήθηκαν η επικοινωνία του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, οι αρμοδιότητες των τομεαρχών και πώς θα κινηθούν από εδώ και πέρα στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής στρατηγικής που έχει χαραχθεί.

Δεν έλειψαν όμως και οι γκρίνιες για τα… μειωμένα αντανακλαστικά του κόμματος ως αξιωματική αντιπολίτευση. Ενδεικτική της κατάστασης που στηλίτευσαν πολλά από τα στελέχη της ΠΓ, ήταν η στάση του κόμματος προ ημερών όταν κομματικός μηχανισμός (και τρολς του Διαδικτύου) αναλώνονταν στo να περιπαίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ενασχόλησή του με τα θαλάσσια σπορ, αγνοώντας ότι επίκειται η ανακοίνωση της πλήρους άρσης  των capital controls από τον Πρωθυπουργό στη Βουλή.

Φωνές υπήρξαν επίσης για την ανάγκη να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις στον επικοινωνιακό τομέα, σε μια χρονική στιγμή που, όπως ειπώθηκε, η κυβέρνηση έχει υπεροπλία και είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Το… «ζουμί» ωστόσο είναι στη σημερινή συνεδρίαση καθώς αναμένεται να γίνει η πρώτη αποτίμηση της πορείας ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Επί τάπητος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, θα τεθούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διαδικασία ανοίγματος του κόμματος, με ποιους όρους, με ποιο πολιτικό περιεχόμενο, σε ποια ιδεολογική βάση, αλλά κυρίως με ποιον στόχο και βέβαια εάν θα προκριθεί η εκλογή αρχηγού από την κομματική βάση.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, στη συνεδρίαση, με το ερώτημα «φεύγει ή μένει;» να παρατείνεται μέχρι το συνέδριο, δεδομένου ότι έχει ήδη αναλάβει επικεφαλής της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...