283
Το περίεργο χέρι-Κουασιμόδος που.. στοιχειώνει τους κατοίκους του Ουέλινγκτον | Mark Tantrum Photography/City Gallery Wellington

To «ανατριχιαστικό» γλυπτό που φρικάρει χιλιάδες Νεοζηλανδούς

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2019, 20:10
Το περίεργο χέρι-Κουασιμόδος που.. στοιχειώνει τους κατοίκους του Ουέλινγκτον
|Mark Tantrum Photography/City Gallery Wellington

To «ανατριχιαστικό» γλυπτό που φρικάρει χιλιάδες Νεοζηλανδούς

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2019, 20:10

Ένα γιγάντιο γλυπτό αποτελει εδώ και μερικά 24ωρα τον (ξύπνιο) εφιάλτη πολλών Νεοζηλανδών.

Πρόκειται για την εγκατάσταση «Quasi» (εκ του Quasimodo, δηλαδή «Κουασιμόδος») του καλλιτέχνη Ρόνι φαν Χάουτ, η οποία μεταφέρθηκε με ελικόπτερο την περασμένη Δευτέρα, στο νέο της «σπίτι», στην οροφή της Γκαλερί Τέχνης του Ουέλινγκτον, στο κέντρο της νεοζηλανδικής πρωτεύουσας.

Το γλυπτό, που έχει ύψος πέντε μέτρα και ζυγίζει 400 κιλά, απεικονίζει ένα γιγάντιο χέρι όπου το πίσω μέρος της παλάμης είναι ένα ανθρώπινο πρόσωπο με μια εξαιρετικά, είναι η αλήθεια, ανατριχιαστική έκφραση.

Από την ταράτσα της γκαλερί «επιβλέπει» με το αυστηρό του βλέμμα τους περαστικούς, οι οποίοι, όπως δηλώνουν, φρικάρουν όταν ανεβάζουν το βλέμμα τους στον ουρανό και συναντούνε το αντίστοιχο του «Κουασιμόδου», με το γλυπτό να περιγράφεται από κάποιους σαν «εφιάλτης του Λάβκραφτ που ζωντάνεψε».

Άλλοι, πάλι, επισημαίνουν την ομοιότητα του προσώπου στο χέρι με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο καλλιτέχνης με το έργο του

Το έργο τέχνης δημιουργήθηκε το 2016 και τοποθετήθηκε αρχικά στην Γκαλερί του Κράιστσερτς.

Όμως οι κάτοικοι της πόλης το μισούσαν τόσο πολύ, ώστε έκαναν αίτημα στη δημοτική αρχή να μεταφερθεί αλλού, καθώς τα παιδιά… τρόμαζαν.

Και τα κατάφεραν.

 

Πολλοί έσπευσαν να επισημάνουν τις ομοιότητες του «Κουασιμόδου» με τον Τραμπ

Τελικά, ο νεοζηλανδός (με ολλανδική καταγωγή) καλλιτέχνης δέχτηκε να δανείσει το έργο του στην Γκαλερί της πρωτεύουσας Ουέλινγκτον, όπου και πρόκειται να παραμείνει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με το Lonely Planet.

Η επιχείρηση μεταφοράς του έργου και οι εργασίες που χρειάστηκαν ώστε το γλυπτό να «οχυρωθεί» ενάντια στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Ουέλινγκτον στοίχισαν συνολικά γύρω στα 45.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...