287
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην περυσινή ΔΕΘ. Εφέτος ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη ως Πρωθυπουργός της χώρας | Achilleas Chiras / SOOC

Ο Μητσοτάκης σχεδιάζει τη δική του ΔΕΘ και μονιμοποιεί τη «13η σύνταξη»

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2019, 22:12
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην περυσινή ΔΕΘ. Εφέτος ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη ως Πρωθυπουργός της χώρας
|Achilleas Chiras / SOOC

Ο Μητσοτάκης σχεδιάζει τη δική του ΔΕΘ και μονιμοποιεί τη «13η σύνταξη»

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2019, 22:12

Είθισται η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης, όχι μόνο να εγκαινιάζει κάθε Σεπτέμβριο την πολιτική σεζόν, αλλά και να αποτελεί το προνομιακό πεδίο κάθε Πρωθυπουργού για εξαγγελίες και μηνύματα προς επιχειρηματίες, αλλά κυρίως τους ψηφοφόρους.

Οπως φαίνεται λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει ήδη την παρουσία του στην 84η ΔΕΘ (7 με 15 Σεπτεμβρίου), την πρώτη του ως Πρωθυπουργός. Και ένα από τα μέτρα, που σύμφωνα με τον κυριακάτικο Τύπο θα εξαγγείλει, θα είναι η παγίωση της «13ης σύνταξης», η οποία όμως θα πάψει να είναι προεκλογικό χαρτζιλίκι (όπως ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ) και θα αποκτήσει μόνιμο και δίκαιο χαρακτήρα.

Σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του το «Πρώτο Θέμα» αναφέρει ότι το κονδύλι των 800 εκατ. ευρώ που μοίρασε πριν από τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, βαφτίζοντάς το «13η σύνταξη», σε μια προσπάθεια να διασώσει τα ποσοστά του, θα παραμείνει και στον προϋπολογισμό του 2020. Ωστόσο, θα κατανέμεται εφεξής με δικαιότερο τρόπο και με βάση εισοδηματικά κριτήρια, με σκοπό δηλαδή να ανακουφίζει όντως αυτούς που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και δεν έχουν άλλα εισοδήματα (πχ. ενοίκια).

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθεί τέλος στη λογική των προεκλογικών επιδομάτων-παρωδία που χαρακτήρισαν τη διακυβέρνηση Τσίπρα (αξέχαστο το διάγγελμα του μπροστά στο τζάκι του Μαξίμου τον Δεκέμβριο του 2016) και κυρίως να κάνουν το βοήθημα πολύ πιο δίκαιο.

Ετσι, θα διακηρυχθεί ότι η λεγόμενη «13η σύνταξη» θα δίνεται αποκλειστικά κάθε Δεκέμβριο.

Επίσης, στόχος είναι τα χρήματα να πάνε στους πραγματικά οικονομικά ασθενέστερους κάτι που δεν συνέβαινε απαραίτητα τις προηγούμενες φορές. Είτε λόγω βιασύνης και τσαπατσουλιάς —το 2016 βρέθηκαν να παίρνουν το επίδομα των 300 ευρώ μέχρι και βουλευτές!— είτε λόγω κατασκευής του σχετικού νόμου, συχνά χαμηλοσυνταξιούχοι με υψηλά άλλα εισοδήματα —από ενοίκια ή άλλες πηγές— έπαιρναν μεγαλύτερα ποσά από άλλους δικαιούχους με μέσες συντάξεις, αλλά χωρίς άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...