Τι και αν πάτησε αισίως στα 71 του χρόνια;
Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ επιστρέφει στη νέα, έκτη ταινία της κινηματογραφικής σειράς «Terminator» (Ο Εξολοθρευτής) με τίτλο «Dark Fate» μαζί με την Λίντα Χάμιλτον που υποδύεται την Σάρα Κόνορ, μια φιγούρα που αναδύεται μέσα από το χάος για να σώσει τον κόσμο από μια επικίνδυνη νέα τάξη Terminators.
Η ταινία, που αποτελεί συνέχεια της πρώτης ταινίας και της δεύτερης ταινίας «The Terminator» (1984) και «Terminator 2: Judgment Day» (1991) και βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες την 1η Νοεμβρίου 2019, σκηνοθετήθηκε από τον Τιμ Μίλερ (Deadpool) με παραγωγό τον γνωστό και μη εξαιρετέο Τζέιμς Κάμερον, ο οποίος σκηνοθέτησε τα δύο πρώτα φιλμ.
Ο 71χρονος αμερικανοαυστριακός ηθοποιός μίλησε στην Repubblica για την έκτη εμπειρία του ως «Εξολοθρευτής».
«Εξακολουθώ να είμαι το cyborg [σ.σ: ανθρωποειδές, συνδυασμός ανθρώπου και μηχανής] 1010 T-800 της Cyberdyne Systems, το τελειότερο μηχάνημα θανάτου μέχρι εκείνο το θρυλικό T-1000 στο Terminator 2», σημειώνει ο «Αρνι», που τονίζει πως στην τελευταία ταινία είναι ξεκάθαρο πως ακόμη και τα cyborg κάποτε… συνταξιοδοτούνται.
«Η διαδικασία της γήρανσης [στα ρομπότ] ήταν ήδη ξεκάθαρη στο προτελευταίο Terminator: υπάρχει η κεντρική ιδέα ότι οι ικανότητες μάχης του cyborg μου είναι μεν ίδιες, αλλά επειδή υπάρχει και η ανθρώπινη σάρκα, η οποία γερνάει αναπόφευκτα, δεν θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε το γεγονός πως το ανθρώπινο δέρμα που με καλύπτει υφίσταται και αυτό αλλοιώσεις λόγω ηλικίας».
Ως προς το τι έχει αλλάξει από τότε, από το 1984 μέχρι σήμερα, από την άποψη της τεχνολογίας και της δημιουργικότητας, ο «Σβαρτς» υποστηρίζει πως «οι ταινίες της σειράς Terminator ήταν πάντα υποδείγματα τεχνολογικής καινοτομίας, ειδικά οι δύο πρώτες από τον Κάμερον, που άνοιξαν το δρόμο για τα μελλοντικά ψηφιακά και μηχανικά ειδικά εφέ. Δεν θα υπήρχε κανένα Jurassic Park χωρίς το Terminator 2»…
Ως υποστηρικτής και πρώην μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ο 71χρονος θεωρεί πως ο Τραμπ «θα πρέπει να έχει περισσότερη ανοχή και αλληλεγγύη για όλους τους μετανάστες – υπήρξα, άλλωστε, και εγώ ένας εξ αυτών. Και μεγαλύτερη ευαισθησία στο περιβάλλον υποστηρίζοντας την πράσινη, εναλλακτική, ανακυκλώσιμη ενέργεια, που ήταν πάντα προτεραιότητα όταν ήμουν κυβερνήτης της Καλιφόρνια».
Ο Σβαρτσενέγκερ, τέλος, θεωρεί πως η δυσκολότερη πρόκληση που αντιμετώπισε ως μετανάστης στις ΗΠΑ, ήταν να προστατεύσει την ιδιωτικότητά του.
«Έπρεπε να υπερπηδήσω πάνω από πολλά εμπόδια αλλά προσαρμόστηκα, δεν διαμαρτύρομαι πλέον και τόσο, όπως έκανα κάποτε. Γιατί αν θέλεις να γίνεις δημόσιο πρόσωπο, ηθοποιός αλλά και πολιτικός στις ΗΠΑ, αυτό είναι το τίμημα που πρέπει να πρέπει να πληρώσεις», καταλήγει με νόημα.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News