229
Οι τρεις συναρμόδιοι υπουργοί στη σύσκεψη στο ΥΠΕΣ | INTIMEnews

Ψηφιακά το 35% των νέων συντάξεων μέχρι τον Ιούνιο (στο 90% το 2021)

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2019, 14:06
Οι τρεις συναρμόδιοι υπουργοί στη σύσκεψη στο ΥΠΕΣ
|INTIMEnews

Ψηφιακά το 35% των νέων συντάξεων μέχρι τον Ιούνιο (στο 90% το 2021)

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2019, 14:06

Ψηφιακά θα εκδίδεται έως και την 1η Ιουνίου 2020 το 34,33% των συντάξεων, θέτοντας οριστικό τέλος στην ομηρεία χιλιάδων δικαιούχων που περίμεναν μήνες για να βγουν στη σύνταξη.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών, μέχρι το 2021 το αντίστοιχο ποσοστό θα φθάσει στο 90%.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε μετά την ολοκλήρωση ευρείας σύσκεψης στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών, με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, με βασικό αντικείμενο την επίσπευση της έκδοσης και της καταβολής συντάξεων, επιδομάτων και παροχών προς τους δικαιούχους.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης συντάξεων μέσω της εισαγωγής του ΑΜΚΑ στην βάση δεδομένων του Πληροφοριακού Συστήματος «Μητρώο Πολιτών». Το Μητρώο Πολιτών βρίσκεται υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εσωτερικών και λαμβάνει δεδομένα από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ), δήμους και ληξιαρχεία.

Το πρώτο βήμα για τη σταδιακή ψηφιοποίηση των συντάξεων θα γίνει με την υποχρεωτική αναγραφή του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) σε όλα τα έγγραφα (πιστοποιητικά και βεβαιώσεις) που εκδίδουν ηλεκτρονικά τα ΚΕΠ.

Με τον τρόπο αυτόν, τα Πληροφοριακά Συστήματα του υπουργείου Εργασίας και συγκεκριμένα, οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης θα μπορούν να λαμβάνουν την πληροφορία και να ψηφιοποιούν όλα τα δεδομένα, προκειμένου να γίνεται πλέον αυτοματοποιημένα και σε ελάχιστο χρόνο η ψηφιακή έκδοση της σύνταξης.

Για τον σκοπό αυτόν θα κατατεθεί σχετική διάταξη νόμου με νομοσχέδιο το οποίο θα έρθει τη Δευτέρα στη Βουλή.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...