272
Πρώτη προτεραιότητα, στις επαφές Μητσοτάκη στο εξωτερικό, η αποκατάσταση της εικόνας και της εμπιστοσύνης στη χώρα | INTIMEnews

Αρχίζει ο κύκλος των διεθνών επαφών Μητσοτάκη – ο διττός στόχος των πρώτων τεσσάρων ταξιδιών

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2019, 12:43
Πρώτη προτεραιότητα, στις επαφές Μητσοτάκη στο εξωτερικό, η αποκατάσταση της εικόνας και της εμπιστοσύνης στη χώρα
|INTIMEnews

Αρχίζει ο κύκλος των διεθνών επαφών Μητσοτάκη – ο διττός στόχος των πρώτων τεσσάρων ταξιδιών

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2019, 12:43

Μέσα στις επόμενες έξι εβδομάδες έχουν προγραμματιστεί τα πρώτα τέσσερα ταξίδια του Κυριάκου Μητσοτάκη στο εξωτερικό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μίλησε ήδη για τον «διττό σκοπό» των πρωθυπουργικών επισκέψεων σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ενώ στο πλάνο του Μαξίμου περιλαμβάνεται και ένα ταξίδι στις ΗΠΑ.

Στόχος, όπως είπε ο κ. Πέτσας, «πρώτον, η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική Δημοκρατία και, δεύτερον, η συζήτηση για τις προτεραιότητες και το μεταρρυθμιστικό σχέδιο, το οποίο έχει θέσει ο Πρωθυπουργός».

Οπως εξάλλου σημείωσε, το κυβερνητικό σχέδιο είναι σε γνώση «και των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωτευουσών και των μεγαλύτερων διεθνών Οργανισμών και των δανειστών μας, επομένως οι πτυχές αυτού του προγράμματος είναι ένα βασικό ζήτημα, το οποίο θα συζητηθεί σε αυτές τις συναντήσεις». Ο ίδιος άλλωστε χαρακτήρισε «κορυφαίο ζήτημα» την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Η αρχή θα γίνει με την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Κύπρο, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, το διήμερο 29 και 30 Ιουλίου.

Παράλληλα έχουν ήδη «κλειδώσει» οι επισκέψεις του Πρωθυπουργού και σε Βερολίνο, Γαλλία και Ολλανδία, ενώ όπως προαναφέρθηκε, στο πλάνο του Μαξίμου για τον Σεπτέμβριο είναι και το ταξίδι στις ΗΠΑ, για τη συνάντηση με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ (πιθανότατα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ). Εκεί ο Πρωθυπουργός ενδέχεται να έχει και την πρώτη του κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πιο αναλυτικά, όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα των επαφών Μητσοτάκη στο εξωτερικό, επόμενος σταθμός του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη Λευκωσία, θα είναι στις 29 Αυγούστου το Βερολίνο, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της γερμανίδας καγκελαρίου, Ανγκελας Μέρκελ.

Εντός Αυγούστου ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσκεψη και στο Παρίσι (χωρίς να έχει καθοριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία) και στις αρχές Σεπτεμβρίου (2-3/9) ακολουθεί  η Χάγη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...