301
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής | Intimenews/ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Φώφη Γεννηματά: Ο Πρωθυπουργός να δώσει απαντήσεις για τις εξαγγελίες του

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2019, 20:19
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής
|Intimenews/ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Φώφη Γεννηματά: Ο Πρωθυπουργός να δώσει απαντήσεις για τις εξαγγελίες του

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2019, 20:19

Σε όσα -κατά την κρίση της- δεν ακούσαμε από τον Πρωθυπουργό στην ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων επικέντρωσε τη δική της ομιλία η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Στην παρέμβασή της κατά το κλείσιμο της διαδικασίας, πριν από την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, επισήμανε ότι η χώρα χρειάζεται σχέδιο και ταυτότητα για να επανακτήσει την αξιοπιστία και την κυριαρχία της.

Για τις προγραμματικές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, τόνισε ότι «οι πολιτικές δεν είναι ανεξάρτητες από την ιδεολογία» και ότι «ιδεολογία και αποτέλεσμα συμβαδίζουν».

Στη συνέχεια, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έθεσε σειρά ερωτημάτων στον Πρωθυπουργό με αφορμή την ομιλία του.

Πρώτον, έθεσε το ερώτημα πού είναι το σχέδιο για μειώσεις φόρων οι οποίες θα οδηγούν σε επενδύσεις. Η κυρία Γεννηματά ζήτησε να μάθει αν υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος για τις εξαγγελίες ή θα έχουμε νέες περικοπές.

Το δεύτερο αναπάντητο ζήτημα αφορά το Υπερταμείο, ρωτώντας αν η νέα κυβέρνηση θα το διατηρήσει ή αν θα το αλλάξει. Ζήτησε μάλιστα να μετατραπεί σε ταμείο εθνικής περιουσίας, με έσοδα που θα διατίθενται για την αποπληρωμή του χρέους, σε επενδύσεις στην ενέργεια και κατά της κλιματικής αλλαγής και σαν «κουμπαρά» για το Ασφαλιστικό.

Κατηγόρησε ακόμη τον Πρωθυπουργό ότι δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τους εργαζόμενους και για τους άνεργους.

Η Φώφη Γεννηματά επισήμανε ακόμη ότι αναπάντητα στις προγραμματικές δηλώσεις έμειναν ερωτήματα για την εργατικά δικαιώματα και τις συλλογικές συμβάσεις, για τη μείωση της ανεργίας όπως και για τις προθέσεις της ΝΔ να μετατρέψει το ασφαλιστικό σε  κεφαλαιοποιητικό σύστημα.

Επιπλέον, είπε η Φώφη Γεννηματά, ότι η κυβέρνηση δεν έδωσε απαντήσεις για τις φυλακές, την υγεία, τη ΔΕΗ και το μέλλον της και για δημογραφικό ή τα εθνικά ζητήματα.

Κλείνοντας η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, που καταψηφίζει τις προγραμματικές δηλώσεις, ζήτησε «να σταματήσει το μπούλινγκ στο Κίνημα Αλλαγής», ζητώντας από τον κ. Μητσοτάκη «να βγάλει από την πρίζα τη μονταζιέρα του Μαξίμου που βρήκατε εκεί».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...