252
|

Η μάχη του Βόρειου Τομέα: Χατζηδάκης, Ευκλείδης, Ρουσόπουλος και… Κλέων Γρηγοριάδης

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2019, 00:13

Η μάχη του Βόρειου Τομέα: Χατζηδάκης, Ευκλείδης, Ρουσόπουλος και… Κλέων Γρηγοριάδης

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2019, 00:13

Στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών δόθηκε μια μεγάλη μάχη. Στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ήταν υποψήφιοι οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος και πολλά άλλα προβεβλημένα στελέχη. Ο Κωστής Χατζηδάκης βγήκε καθαρά πρώτος. Σε ενσωμάτωση σταυρών 73,02%, ο κ. Χατζηδάκης απολαμβάνει ένα προβάδισμα 3.500 ψήφων έναντι του δεύτερου Αδωνι Γεωργιάδη. Τρίτη είναι η Νίκη Κεραμέως και τέταρτος ο Γιώργος Κουμουτσάκος, τομεάρχες Παιδείας και Εξωτερικών του κόμματος όσο αυτό ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Θόδωρος Ρουσόπουλος βγήκε πέμπτος, γεγονός που συνιστά τρόπον τινά μια εμφατική επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας, ύστερα από μια μεγάλη απουσία μετά την αποστασιοποίησή του από την κυβέρνηση Καραμανλή ακόμα, το 2009. Τις εκλόγιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, που εκλέγει επτά βουλευτές, καταλαμβάνουν ο Δημήτρης Καιρίδης και η Ζωή Ράπτη.

Μεγάλη μάχη δόθηκε και στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγει τέσσερις βουλευτές. Πρώτος με άνεση βγήκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και δεύτερος ο Κώστας Ζαχαριάδης, ένας από τους μετριοπαθείς του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτη η απερχόμενος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τέταρτος ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Εντυπωσιακό είναι ότι πέμπτος σε σταυρούς αναδεικνύεται ο προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ και απερχόμενος υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος βρέθηκε πάνω από «αριστερές» υποψηφιότητες όπως αυτή της Ανέτας Καββαδία και του υφ. Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου.

Από το Κίνημα Αλλαγής στον Βόρειο Τομέα εκλέγεται ο Ανδρέας Λοβέρδος, από το ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης και από το ΜέΡΑ25 ο ηθοποιός Κλέων Γρηγοριάδης!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...