516
|

Μητσοτάκης: Να κερδίσουμε όσους δεν μας ψήφισαν στις ευρωεκλογές – ισχυρή εντολή ή περιπέτειες;

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2019, 16:03

Μητσοτάκης: Να κερδίσουμε όσους δεν μας ψήφισαν στις ευρωεκλογές – ισχυρή εντολή ή περιπέτειες;

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2019, 16:03

Ισχυρή εντολή στις 7 Ιουλίου ζήτησε εκ νέου από τους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις την Παρασκευή από το Διδυμότειχο.

«Αν την επόμενη μέρα η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά, δεν έχουμε ισχυρή εντολή, εκ των πραγμάτων θα μπούμε σε περιπέτειες. Ή δεν θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, με την ταχύτητα και με την αποφασιστικότητα την οποία θέλουμε», τόνισε o πρόεδρος της ΝΔ και έθεσε το στοίχημα για την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση:

«Να βρούμε αυτούς τους συμπολίτες μας οι οποίοι δεν μας ψήφισαν στις Ευρωεκλογές και να τους πείσουμε ότι αξίζει τον κόπο να μας εμπιστευτούν, έστω και αν δεν ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία. Διότι το διακύβευμα σήμερα είναι πολύ μεγαλύτερο. Το διακύβευμα είναι αν η χώρα θα φύγει μπροστά με ορμή ή αν θα μείνει σε αυτήν την παρακμή την οποία βιώνουμε σήμερα». 

Προηγουμένως, σε δηλώσεις του στην Ορεστιάδα ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε το «μήνυμα ελπίδας»που φέρνει η Νέα Δημοκρατία «απέναντι στο φόβο και την ανασφάλεια που -όπως είπε- κάποιοι επιμένουν και σήμερα ακόμη να καλλιεργούν, μη έχοντας να σας πουν απολύτως τίποτα για την επόμενη μέρα της πατρίδας μας».

«Θέλω από τώρα μέχρι τις 7 Ιουλίου αυτό το μήνυμα να φτάσει σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό. Το σχέδιό μας για μια Ελλάδα με χαμηλότερους φόρους, περισσότερες δουλειές και περισσότερη ασφάλεια, είναι ένα σχέδιο ιδιαίτερα επίκαιρο εδώ στον Έβρο», επεσήμανε κάνοντας στη συνέχεια ειδική αναφορά στην αγροτική πολτική.

«Ποιον θέλετε να κάνει τη διαπραγμάτευση, εμένα ή τον Τσίπρα;»

 «Ποιος θα θέλατε να την κάνει την διαπραγμάτευση της κοινής αγροτικής πολιτικής, το πώς θα προστατέψουμε τους αγρότες μας την προγραμματική περίοδο από το ‘21 μέχρι το ‘27, εγώ ή ο κ. Τσίπρας;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου στην περιοχή.

Ομοίως, συμπλήρωσε, και στα «κρίσιμα εθνικά ζητήματα όπως το προσφυγικό-μεταναστευτικό, όπου θα χρειαστούμε την αρωγή της Ευρώπης για τη φύλαξη των συνόρων μας», «εμείς  ξέρουμε να κάνουμε τις διαπραγματεύσεις στην Ευρώπη».

Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε για μία ακόμη φορά πως η ένταση που έχει προκληθεί στα ελληνοτουρκικά με αφορμή τις παραβιάσεις από την πλευρά της Τουρκίας, της κυπριακής ΑΟΖ, είναι ζήτημα που αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είναι ένα ζήτημα το οποίο αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία. Διότι η ενεργειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι εξαρτημένη από τις έρευνες υδρογονανθράκων που γίνονται στην Ανατολική Μεσόγειο. Κατά συνέπεια, θα πω και εδώ, αυτό το οποίο είπα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα: εάν η Τουρκία συνεχίσει αυτή τη συμπεριφορά βάναυσης παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επιβάλει κυρώσεις κατά της Τουρκίας, έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουν ότι τέτοιες πράξεις δεν μπορούν να μένουν χωρίς αντιμετώπιση». 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...