205
| Intimenews

Υπόθεση Γιακουμάκη: Ενοχοι οκτώ από τους εννιά κατηγορούμενους

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2019, 12:49
|Intimenews

Υπόθεση Γιακουμάκη: Ενοχοι οκτώ από τους εννιά κατηγορούμενους

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2019, 12:49

Το δικαστήριο στα Ιωάννινα έκρινε ενόχους οκτώ στους εννέα κατηγορούμενους για τα βασανιστήρια κατά του Βαγγέλη Γιακουμάκη, που είχε βρεθεί νεκρός τον Φεβρουάριο του 2015 σε μικρή απόσταση από τη σχολή του.

Σε πέντε από τους οκτώ επιβλήθηκε φυλάκιση 36 μηνών χωρίς αναστολή, με ανασταλτικό χαρακτήρα ως την έφεση. Η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Οι άλλοι τρεις από τους οκτώ καταδικασθέντες, οι οποίοι ήταν ανήλικοι, καταδικάστηκαν σε 150 ώρες κοινωνικής εργασίας, την οποία πιθανόν θα εκτίσουν στο Ηράκλειο.

Άλλος ενας κατηγορούμενους αθωώθηκε.

Οι καταδικασθέντες αναμένεται να ασκήσουν έφεση.

Υπενθυμίζεται ότι και ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή των οκτώ κατηγορουμένων ενώ είχε ζητήσει να μην έχουν οι ποινές ανασταλτικό χαρακτήρα.

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας είχε περιγράψει τον Βαγγέλη Γιακουμάκη σαν ένα ήσυχο και ευγενικό παιδί και τους κατηγορούμενους «συμμορία». Ζήτησε ακόμη να απορριφθούν οι ισχυρισμοί πως τα όσα έκαναν στον σπουδαστή ήταν  ένα αστείο.

Η κατηγορία που αντιμετώπιζαν οι εννέα ήταν η πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. Στο κατηγορητήριο περιγράφονται τουλάχιστον 25 περιστατικά βίας σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, στον οποίο έριχναν καυτό νερό στον λαιμό ή τον κλείδωναν σε ντουλάπες, ενώ είχαν φτάσει ακόμη και να τον κρεμάσουν από το παράθυρο!

Υπενθυμίζεται ότι ακόμη δεν έχουν διατυπωθεί κατηγορίες για τον θάνατο του Γιακουμάκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...