647
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης | IntimeNews

Χατζηδάκης: Το παράθυρο ευκαιρίας για τη χώρα θα κλείσει αν η ΝΔ δεν έχει ισχυρή εντολή

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2019, 19:47
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης
|IntimeNews

Χατζηδάκης: Το παράθυρο ευκαιρίας για τη χώρα θα κλείσει αν η ΝΔ δεν έχει ισχυρή εντολή

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2019, 19:47

Για ένα μεγάλο παράθυρο ευκαιρίας για τη χώρα σε περίπτωση αυτοδυναμίας της ΝΔ έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης. «Υπάρχει ένα μεγάλο παράθυρο ευκαιρίας γιατί όχι μόνο ηττήθηκε ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αλλά κέρδισε η ΝΔ, μια φωνή της λογικής» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χατζηδάκης μίλησε και στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή τονίζοντας ότι «η Ελλάδα σε αυτή την συγκυρία, με 148 και 149 βουλευτές δεν μπορεί να κυβερνηθεί, δεν θα έχει μια σταθερή κυβέρνηση. Είναι καλό για την οικονομική και πολιτική σταθερότητα της χώρας να υπάρχει σταθερή διακυβέρνηση στη χώρα».

Τα βασικά σημεία των δύο συνεντεύξεων του Κωστή Χατζηδάκη:

  • Είναι λογικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ζητάει αυτοδυναμία. Εμείς έτσι κι αλλιώς είχαμε πει ότι αν δεν έχουμε αυτοδυναμία θα απευθυνθούμε στις δυνάμεις της Ευρώπης και της κοινής λογικής και θα τους πούμε «Ελάτε να κάνουμε μια κυβέρνηση συνεργασίας». Όμως ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας: το μόνο κόμμα το οποίο κινείται προς αυτή την κατεύθυνση είναι το ΚΙΝΑΛ. Διότι το ΚΚΕ και η ΧΑ είναι προφανώς εκτός. Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει να συνεργαστεί μαζί μας.  Με τον κ. Βελόπουλο δεν θέλουμε να συνεργαστούμε εμείς, για λόγους που είναι αυτονόητοι πιστεύω. Μόνο το ΚΙΝΑΛ, λοιπόν, μένει, αλλά και  αυτό δεν θέλει να συνεργαστεί!!
  • Εμείς λέμε ότι σε αυτή τη συγκυρία με 148 και 149 βουλευτές η Ελλάδα δε μπορεί να κυβερνηθεί. Η κυβέρνηση δεν θα είναι σταθερή κυβέρνηση. Δεν είναι κάποια παραξενιά της ΝΔ σε σχέση με την επόμενη μέρα. Θέλουμε να κάνουμε καθαρούς λογαριασμούς με τους πολίτες. Είναι στο συμφέρον του καθενός και της καθεμιάς που μας ακούει να υπάρχει μια σταθερή διακυβέρνηση στη χώρα. Είναι καλό, όχι μόνο για την πολιτική αλλά και για την οικονομική σταθερότητα.
  • Στις Ευρωεκλογές ηττήθηκε ο λαϊκισμός. Κέρδισε μια προσέγγιση ευρωπαϊκής και κοινής λογικής. Ανεβαίνει τις τελευταίες μέρες, με εξαίρεση λόγω των προβλημάτων της ΔΕΗ, το χρηματιστήριο.  Έχουν ράλλυ τα ομόλογα. Είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στη ΝΔ από τις αγορές και τους επενδυτές. Είναι όλα αυτά ένα παράθυρο ευκαιρίας που δεν πρέπει να κλείσει. Και θα κλείσει αν δεν υπάρχει σταθερή κυβέρνηση στον τόπο.

Αυτονομία και αξιολόγηση σχολείων

  • Η αυτονομία των σχολικών μονάδων είναι στο χώρο του αυτονόητου. Είναι στο πλαίσιο της σύγχρονης εκπαιδευτικής πολιτικής σε όλη την Ευρώπη. Γιατί να υπάρχει ένα σύστημα που το Υπουργείο Παιδείας καθορίζει όλες ανεξαιρέτως τις λεπτομέρειες; Θα υπάρχει φυσικά το πρόγραμμα που θα καθορίζει τη συντριπτική πλειονότητα των μαθημάτων. Αλλά ένα μικρό ποσοστό των μαθημάτων ανάλογα με την ιδιαιτερότητα της περιοχής και της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας θα επαφίεται στους εκπαιδευτικούς. Τα παιδιά θα κάνουν κάποια μαθήματα, λίγες ώρες την εβδομάδα που να προσιδιάζουν στις ιδιαιτερότητες της περιοχής. Τι πειράζει το μάθημα για το φυσικό περιβάλλον, να έχει διαφορές ανάμεσα στο Μαρούσι και στο Καρπενήσι; Ή το μάθημα για τη μουσική να μην είναι το ίδιο στη Μακεδονία και στη Κρήτη; Γιατί να μην λάβουμε υπ’ όψιν τις τοπικές ιδιαιτερότητες; Χρειάζεται  εμπιστοσύνη στους δασκάλους και τους καθηγητές, αντί να τους τα στέλνει όλα έτοιμα το Υπουργείο Παιδείας. Να παίρνουν πρωτοβουλίες. Ζητάμε από τον σύλλογο των καθηγητών να είναι συμμέτοχος σε αυτή την ιερή προσπάθεια της εκπαίδευσης. Εμπιστοσύνη και ενθάρρυνση των εκπαιδευτικών.
  • Επίσης μιλάμε για αξιολόγηση των σχολείων. Και διαβάζω ότι θα έρθει ο γονέας που έχει θέμα με τον καθηγητή και θα βάλει χαμηλή βαθμολογία. Μα δε μιλάμε για σένα, κύριε καθηγητά. Μιλάμε για το σχολείο! Μιλάμε απρόσωπα. Οι γονείς θα αξιολογούν τα σχολεία όχι τους εκπαιδευτικούς. Ποιο είναι το κακό αν οι γονείς λένε τη γνώμη τους για την  υλικοτεχνική υποδομή; Αυτό θα ήταν θετικό και για την προσπάθεια των εκπαιδευτικών.Θέλουμε το Υπουργείο Παιδείας να έχει μια εικόνα για το πόσο ικανοποιημένοι είναι οι γονείς με το σχολείο. Είναι κακό αυτό; Θέλουμε τους γονείς βουβούς; Η αξιολόγηση των σχολείων δεν είναι δική μας πατέντα, γίνεται σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Θα είναι κάτι απρόσωπο και χρήσιμο για την αποτύπωση των προβλημάτων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...