211
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε τη συνεργασία της Ελλάδας με την εταιρεία ExxonMobil για γεωτρήσεις στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης | REUTERS/Piroschka van de Wouw

Προεκλογικό deal με την ExxonMobil ανακοίνωσε ο Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2019, 21:18
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε τη συνεργασία της Ελλάδας με την εταιρεία ExxonMobil για γεωτρήσεις στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης
|REUTERS/Piroschka van de Wouw

Προεκλογικό deal με την ExxonMobil ανακοίνωσε ο Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2019, 21:18

Θέματα που σχετίζονται με τις εργασίες της ευρωπαϊκής συνόδου των Βρυξελλών αλλά και άλλα, καθαρώς εσωτερικά, που αφορούν τις εθνικές εκλογές στη Ελλάδα έθιξε ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Παρασκευή στην έδρα της ΕΕ.

Αναφέρθηκε στο θέμα των πιέσεων της ΕΕ στην Τουρκία και πανηγύρισε προκαταβολικώς τα μέτρα που θα λάβει.

Σε άμεση συνάρτηση όμως με το πυρετώδες θέμα της εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο ήταν η επόμενη ανακοίνωση του κ. Τσίπρα: είπε ότι την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην υπογραφή συμφωνίας με την εταιρεία ExxonMobil για την έρευνα και αξιοποίηση φυσικού αερίου σε θαλάσσια οικόπεδα νοτίως και δυτικώς της Κρήτης.

Είπε ότι το deal δεν γίνεται πρόχειρα, στο πόδι: «Τα κρίσιμα θέματα για την αξιοποίηση του ενεργειακού μας πλούτου, για την αξιοποίηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, όλα αυτά δεν τα κάνουμε στο πόδι, είναι αποτέλεσμα σχεδίου χρόνων της εξωτερικής πολιτικής που αποφέρουν καρπούς, όχι από τη μια μέρα στη άλλη, αλλά σε ένα βάθος χρόνου και τώρα είμαστε σε θέση να γευτούμε αυτούς τους καρπούς. Εμείς θα συνεχίσουμε με ένα σχέδιο το οποίο είναι πολύ καλά μελετημένο και έχει να κάνει τόσο με την αναβάθμιση του διεθνούς ρόλου της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, όσο και με την αποφασιστική αξιοποίηση του ενεργειακού μας πλούτου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...