645
Ο Παύλος Γερουλάνος ψηφίζοντας στις εκλογές της 26ης Μαΐου. Δήλωσε «παρών» και για τις εθνικές εκλογές | INTIMENEWS

Γερουλάνος: Παρών στη μάχη του ΚΙΝΑΛ στις εκλογές, «αλλά και στις μάχες που θα δοθούν μετά»…

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2019, 17:59
Ο Παύλος Γερουλάνος ψηφίζοντας στις εκλογές της 26ης Μαΐου. Δήλωσε «παρών» και για τις εθνικές εκλογές
|INTIMENEWS

Γερουλάνος: Παρών στη μάχη του ΚΙΝΑΛ στις εκλογές, «αλλά και στις μάχες που θα δοθούν μετά»…

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2019, 17:59

«Παρών» στη μάχη που θα δώσει το Κίνημα Αλλαγής στις εθνικές εκλογές «αλλά και στις μάχες που θα δοθούν μετά», όπως τόνισε χαρακτηριστικά, δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι ζήτησε να τοποθετηθεί σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Η δήλωση του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων έγινε ενώ συνεδρίαζαν το απόγευμα της Τρίτης στο «Caravel» το Πολιτικό Οργανωτικό Συμβούλιο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στη σκιά της σύγκρουσης της Φώφης Γεννηματά με τον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Ο κ. Γερουλάνος δεν αναφέρθηκε στη δήλωσή του ούτε στη συνάντηση που είχε με την κυρία Γεννηματά την περασμένη εβδομάδα, ούτε στα όσα συζητήθηκαν για συμμετοχή του στις εκλογές, παρά μόνο για την πρότασή του να μπει στην τελευταία ή προτελευταία κατά κάποιους θέση του Επικρατείας. Ανέφερε συγκεκριμένα:

«Ζήτησα από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής να μπω σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ώστε να δώσω σε όλη την Ελλάδα την πολιτική μάχη για τη νίκη των ιδεών μας και για ένα λυτρωτικό αποτέλεσμα για τους ανθρώπους που στηρίζουν τα όνειρά τους στις ιδέες του προοδευτικού χώρου.

» Ανεξάρτητα από την όποια απόφαση πάρει η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, την οποία θα σεβαστώ απόλυτα, δηλώνω παρών και σε αυτήν την πολιτική, ιδεολογική και εκλογική μάχη αλλά και στις μάχες που θα δοθούν μετά τις εκλογές».

Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Γερουλάνος, ο οποίος κατά τα άλλα σημείωσε ότι θα παραμείνει στον Δήμο Αθηναίων –«κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τον Δήμο Αθηναίων, δεσμεύτηκα ότι θα παραμείνω στον Δήμο, τιμώντας τους Αθηναίους και τις Αθηναίες που θα επιλέξουν να στηρίξουν με την ψήφο τους τον συνδυασμό μας, ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ (Athinaeisaiesy). Η δέσμευσή μου ισχύει στο ακέραιο. Πολιτικοί χωρίς αρχές και αξιοπιστία δεν προσφέρουν στην πολιτική ζωή του τόπου»– επιχειρεί να τονίσει την παρουσία του και στην επόμενη ημέρα και στην κατάσταση που θα προκύψει στο ΚΙΝΑΛ μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου.

Εχει και αυτό το πολιτικό ενδιαφέρον του, καθώς είναι η πρώτη φορά που διατυπώνει ξεκάθαρα την πρόθεσή του να διαδραματίσει ρόλο στο Κίνημα Αλλαγής, με τη δημιουργία του οποίου εξ αρχής είχε διαφωνήσει, υποστηρίζοντας στην καθαρότητα του ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτηριστική η αναφορά του στο ΠΑΣΟΚ: «Ο πολιτικός χώρος στον οποίο ανήκω, είναι και θα είναι πάντα ο χώρος της προόδου, του σοσιαλισμού και της δημοκρατίας, ο οποίος ταυτίστηκε τις τελευταίες δεκαετίες με την ίδρυση και εξέλιξη του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Ενας χώρος που έχει αξίες βαθιά ριζωμένες στην ελληνική κοινωνία και τεράστια ανάγκη από σύγχρονες θέσεις και προτάσεις που θα πάνε την κοινωνία μπροστά. Σε αυτό το πλαίσιο, έχω προσπαθήσει, με όσες δυνάμεις έχω, να πείσω ότι όσο ασχολούμαστε με πρόσωπα, καρέκλες και λογότυπα τόσο θα απομακρύνονται οι πολίτες από τον χώρο και τις ιδέες μας. Θα συνεχίσω να το κάνω.

Ο χώρος που υπηρετώ έχει ως κέντρο της πολιτικής του τον Άνθρωπο. Συνεπώς, βασική μου πεποίθηση είναι ότι η πολιτική έχει αξία όταν την υπηρετείς για να παράξεις αποτέλεσμα για την κοινωνία και όχι όταν διεκδικείς να σε υπηρετεί για να παράξει αποτέλεσμα για σένα.

Βρισκόμαστε για μια ακόμη μία φορά μπροστά σε μια κρίσιμη καμπή. Η πολιτική αποτυχία του Αλέξη Τσίπρα, τόσο στην κυβερνητική διαχείριση όσο και στις όποιες διαδικασίες ανασυγκρότησης του προοδευτικού χώρου επιχείρησε, δημιουργεί την ανάγκη και την υποχρέωση σε όλους εμάς, που πιστεύουμε στην πολιτική ως δύναμη δημιουργίας, να δηλώσουμε το “παρών” σε αυτή τη μάχη για την ενίσχυση του χώρου μας.

Ζήτησα από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής να μπω σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ώστε να δώσω σε όλη την Ελλάδα την πολιτική μάχη για τη νίκη των ιδεών μας και για ένα λυτρωτικό αποτέλεσμα για τους ανθρώπους που στηρίζουν τα όνειρά τους στις ιδέες του προοδευτικού χώρου.

Ανεξάρτητα από την όποια απόφαση πάρει η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, την οποία θα σεβαστώ απόλυτα, δηλώνω παρών και σε αυτήν την πολιτική, ιδεολογική και εκλογική μάχη αλλά και στις μάχες που θα δοθούν μετά τις εκλογές», έκλεισε τη δήλωσή του ο κ. Γερουλάνος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...