338
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα στηρίξει μόνιμα τους συνταξιούχους

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2019, 20:55
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα στηρίξει μόνιμα τους συνταξιούχους

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2019, 20:55

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε μιλώντας για την 13η σύνταξη την οποία χαρακτήρισε ως «επίδομα»: «Καταγγείλαμε το χρόνο που χορηγήθηκε το επίδομα. Είναι η πρώτη φορά που ένα επίδομα χορηγείται λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, άρα δεν ήταν προϊόν μακροχρόνιου σχεδιασμού αλλά επιχειρήθηκε να εξαγορασθούν οι ψήφοι των συνταξιούχων».

Ερωτηθείς εάν μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας θα διατηρήσει το συγκεκριμένο επίδομα, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι αυτό θα διατηρηθεί εφόσον οι προϋποθέσεις της οικονομίας το επιτρέπουν και σίγουρα όχι με όρους που παραπέμπουν σε εξαγορά ψήφων.

«Οι συνταξιούχοι είδαν μειωμένο το εισόδημά τους και οι νέοι συνταξιούχοι έχουν έως και κατά 40% μειωμένη σύνταξη με το νόμο Κατρούγκαλου. Είναι κοροϊδία τα επιδόματα. Σε καμία περίπτωση σε πρέπει να εκλαμβάνονται ως προσπάθεια εξαγοράς ψήφων. Θα στηρίξουμε μόνιμα τους συνταξιούχους. Αυτή τη στιγμή ισχύει η μείωση του αφορολόγητου από 1/1/2020. Γιατί η κυβέρνηση δεν ψήφισε μαζί μας την τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης;» διερωτήθηκε, ενώ ταυτόχρονα δεσμεύθηκε για τη μη-μείωση του αφορολογήτου.

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου «πώς εννοείτε τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία;», ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε πως «Το κράτος υποχρεούται να παρέχει δημόσια υγεία και παιδεία. Αν μπορεί και ο ιδιωτικός τομέας να προσφέρει θα είναι ωφέλιμο για τον τελικό χρήστη. θα έχει κανόνες. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν μια τέτοια σύμπραξη μειώσει το κόστος, αν είναι ωφελημένο το Δημόσιο και ο ασφαλισμένος».

Στη συνέχεια, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως άλλα είναι τα σημαντικά ζητήματα που θα έπρεπε να συζητούν με νηφαλιότητα και σημείωσε δηκτικά: «Δεν με ενδιαφέρει τι έγινε το 1944 και τι είπε ο Αρης Βελουχιώτης» κάνοντας σαφή μνεία στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη από τη Λαμία.

Τέλος, και ερωτηθείς για το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, απάντησε: «Νίκη για τη Νέα Δημοκρατία. Το βράδυ της 26ης Μαΐου θα υπάρχει ένας νικητής και αυτός θα είναι η ΝΔ. Δεν θα βάλω πήχη, όσο μεγαλύτερη η διαφορά τόσο πιο επιτακτικές οι πολιτικές εξελίξεις» είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...