353
Σε μπελάδες έχει μπει ο τέως βασιλιάς του Βελγίου, Αλβέρτος B' | ΕΡΑ/ΑΠΕ

«Καμπάνα» στον τέως βασιλιά του Βελγίου αν δεν κάνει τεστ πατρότητας

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2019, 19:27
Σε μπελάδες έχει μπει ο τέως βασιλιάς του Βελγίου, Αλβέρτος B'
|ΕΡΑ/ΑΠΕ

«Καμπάνα» στον τέως βασιλιά του Βελγίου αν δεν κάνει τεστ πατρότητας

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2019, 19:27

Κάνε παιδιά να δεις καλό, θα σκέφτεται από μέσα του ο τέως βασιλιάς του Βελγίου, ο οποίος από το 2013 βρίσκεται σε νομική διαμάχη με μία 51χρονη γυναίκα, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι κόρη του και προσπαθεί με δικαστικό τρόπο να τον αναγκάσει να κάνει τεστ πατρότητας ώστε να επιβεβαιωθεί ο ισχυρισμός της.

Η Βελγίδα Ντελφίν Μποέλ, εικαστική καλλιτέχνις, δηλώνει ότι γεννήθηκε από τη μακροχρόνια σχέση που είχε τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 η μητέρα της, Σιμπίλ ντε Σελίς Λονγκσάμπ με τον Αλβέρτο Β’, ο οποίος ήταν τότε πρίγκιπας διάδοχος και παντρεμένος από το 1959 με την Πάολα Ρούφο ντι Καλάμπρια.

Από την πλευρά του, ο πρώην μονάρχης, που βασίλεψε από το 1993 έως το 2013, αρνείται ότι η Μποέλ είναι κόρη του.

Την Πέμπτη λοιπόν είχαμε μια νέα εξέλιξη στο σίριαλ καθώς εφετείο των Βρυξελλών αποφάσισε πως ο τέςω βασιλιάς θα πρέπει να πληρώνει ημερήσιο πρόστιμο 5.000 ευρώ αν επιμείνει να μην κάνει το τεστ πατρότητας που του ζητεί η Μποέλ.

Τον Οκτώβριο του 2018, το Εφετείο των Βρυξελλών είχε αποφανθεί ότι ο  Αλβέρτος Β’ πρέπει να υποβληθεί σε εξέταση DNA για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Εκείνος αρνήθηκε και οι δικηγόροι του είχαν ασκήσει έφεση τον περασμένο Φεβρουάριο, αναγκάζοντας την Μποέλ να καταφύγει στο όπλο της χρηματικής ποινής.

Αν λοιπόν τα 5.000 ευρώ την ημέρα του φαίνονται πολλά… ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα για τον τέως μονάρχη.

«Πιστεύω ότι τελικά ο βασιλιάς θα υποβληθεί σε αυτό το τεστ, καθώς έχει την εγγύηση ότι θα μείνει εμπιστευτικό», αντέδρασε ένας από τους δικηγόρους του, ενώ ένας άλλος είπε: «Εξαρτάται καθαρά από εκείνον».

Η Ντελφίν Μποέλ

O 84χρονος τέως βασιλιάς οφείλει λοιπόν, όποτε και αν το θελήσει, να παρουσιαστεί στην αρμόδια δικαστική εμπειρογνώμονα, η οποία θα πάρει δείγμα σάλιου και θα κάνει ανάλυση συγκρίνοντας το δείγμα με τα γενετικά δείγματα της Μποέλ και της μητέρας της.

Σε περίπτωση άρνησης, διευκρινίζει η απόφαση, το δικαστήριο τού επιβάλλει να πληρώνει στη Ντελφίν Μποέλ ημερήσιο πρόστιμο 5.000 ευρώ «ανά ημέρα καθυστέρησης».

Αυτό το ραντεβού για το τεστ πατρότητας θα πρέπει να οριστεί «εντός των προσεχών εβδομάδων», σύμφωνα με τους δικηγόρους της Μποέλ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...