242
Γιάννης Στουρνάρας και Αντώνης Σαμαράς σε παλαιότερη φωτογραφία από τα κυβερνητικά έδρανα της Βουλής | ΙΝΤΙΜΕnews

Υπόθεση Νοvartis: Στο αρχείο μετά το Πάσχα, Σαμαράς και Στουρνάρας

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2019, 11:31
Γιάννης Στουρνάρας και Αντώνης Σαμαράς σε παλαιότερη φωτογραφία από τα κυβερνητικά έδρανα της Βουλής
|ΙΝΤΙΜΕnews

Υπόθεση Νοvartis: Στο αρχείο μετά το Πάσχα, Σαμαράς και Στουρνάρας

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2019, 11:31

Τις πληροφορίες ότι μπαίνει στο αρχείο και ο φάκελος που αφορούσε τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην υπόθεση Novartis επιβεβαίωσαν εισαγγελικές και δικαστικές πηγές, ενώ την ίδια μοίρα θα έχει και εκείνος που αφορά τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Ετσι μετά τις δικογραφίες για τους Βαγγέλη Βενιζέλο, Παναγιώτη Πικραμένο, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Γιώργο Κουτρουμάνη, δύο ακόμα κλείνουν και μπαίνουν στο αρχείο καθώς από την έρευνα των εισαγγελέων δεν βρέθηκε κάτι μεμπτό ούτε για τον πρώην πρωθυπουργό ούτε για τον διοικητή της ΤτΕ.

Η υπόθεση μένει ανοικτή για τους Δημήτρη Αβραμόπουλο, Αδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες για το σύνολο της υπόθεσης, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κανένα επιβαρυντικό στοιχείο για τους τρεις πρώην υπουργούς.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή» η ανακοίνωση της πράξης αρχειοθέτησης από την Εισαγγελία Διαφθοράς για τους κυρίους Σαμαρά και Στουρνάρα αναμένεται αμέσως μετά το Πάσχα.

Σε κάθε περίπτωση οι δύο νέες ισχυρές αρχειοθετήσεις αποτελούν νέο ισχυρό πλήγμα για τις κυβερνητικές προσδοκίες από την υπόθεση που υποτίθεται ότι αποτελούσε «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής του ελληνικού κράτους», αν και όπως επιμένουν να υπογραμμίζουν δικαστικές πηγές, ο χρόνος των ανακοινώσεων διόλου σχετίζεται με την πολιτική συγκυρία.

Εν τω μεταξύ όμως, ο Αντώνης Σαμαράς έχει ήδη προσφύγει κατά των προστατευόμενων μαρτύρων αλλά και άλλων προσώπων που ενέπλεξαν το όνομά του στην υπόθεση, με τη δέσμευση του πρώην Πρωθυπουργού «θα σας πάω μέχρι τέλους» για αυτούς που έστησαν την όλη υπόθεση, να εξακολουθεί να ισχύει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...