511
Εταιρείες συγγραφής πανεπιστημιακών εργασιών χρησιμοποιούν το WhatsApp για να βρουν πελάτες | EPA

Πελάτες μέσω WhatsApp βρίσκουν εταιρείες που πουλάνε εργασίες σε φοιτητές

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2019, 15:36
Εταιρείες συγγραφής πανεπιστημιακών εργασιών χρησιμοποιούν το WhatsApp για να βρουν πελάτες
|EPA

Πελάτες μέσω WhatsApp βρίσκουν εταιρείες που πουλάνε εργασίες σε φοιτητές

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2019, 15:36

Εταιρείες συγγραφής πανεπιστημιακών εργασιών προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη Βρετανία μέσω της εφαρμογής WhatsApp στο κινητό.

Οι εταιρείες χρεώνουν οκτώ ευρώ τη σελίδα για κάθε πρωτότυπη εργασία, την οποία γράφουν εργαζόμενοι με ειδικές γνώσεις, σε συνεννόηση με τους φοιτητές, ώστε να μην μπορεί να εντοπιστεί από τα λογισμικά αναγνώρισης αντιγραφής.

Οπως αποκαλύπτει η Guardian, εταιρείες, αλλά και ιδιώτες που δουλεύουν μόνοι τους, διεισδύουν σε ομάδες συζήτησης πρωτοετών φοιτητών στο WhatsApp, σε τουλάχιστον πέντε πανεπιστήμια της Βρετανίας.

Με μήνυμά τους στην ομάδα, διαφημίζουν τις υπηρεσίες τους και τονίζουν τη δυνατότητα πληρωμής μετά την παράδοση της εργασίας.

Οι ακαδημαϊκοί βρίσκουν ιδιαίτερα ανησυχητική και απεχθή την τακτική αυτή.

Οι εταιρείες συγγραφής εργασιών είναι νόμιμες στη Βρετανία. Το 2016, ήταν περισσότερες από 100.

Υπάρχουν όμως, και στην Αμερική, ανάλογες εταιρείες, που διαφημίζονται στη Βρετανία. Μία από αυτές, η Quality Papers, έχει έδρα τη Νέα Υόρκη.

Εκπρόσωπός της εξηγεί στην Guardian, ότι ναι μεν έχει χρησιμοποιήσει ομάδες συζήτησης στο WhatsApp, αλλά αποδίδουν ελάχιστα κέρδη για την εταιρεία, καθώς οι περισσότεροι φοιτητές θεωρούν ότι είναι παγίδα που τους στήνουν τα πανεπιστήμια και δεν απαντούν.

«Στοχεύουμε πανεπιστήμια με πολλούς φοιτητές για να αυξήσουμε τις πιθανότητές μας να προσελκύσουμε πελάτες. Παίρνουμε τους τηλεφωνικούς μας αριθμούς από online παρόχους, που προσφέρουν νούμερα τα οποία δεν μπορείτε να καλέσετε πίσω, για να εξασφαλίσουμε την ανωνυμία μας. Για να διεισδύσουμε σε αυτές τις ομάδες, πλησιάζουμε κάποιους φοιτητές, τους προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε πολύ χαμηλές τιμές, και σε αντάλλαγμα, αυτοί μας προσθέτουν στην ομάδα. Αν αναρωτιέστε αν αυτά τα γκρουπ μάς φέρνουν πελάτες, η απάντηση είναι αρνητική. Είμαστε σε περισσότερες από 50 ομάδες στο WhatsApp αλλά αυτό δεν μας βοηθά», λέει ο εκπρόσωπος της Quality Papers.

Και συνεχίζει: «Σε μία εβδομάδα, μπορούμε να πάρουμε επτά με 10 παραγγελίες για εργασίες από όλα τα γκρουπ μαζί. Δεν νομίζω ότι όποιος αγοράζει τις υπηρεσίες μας διεξάγει απάτη. Εχω εμπειρία με ξένους φοιτητές που δεν ξέρουν καλά αγγλικά και έρχονται σε εμάς για διορθώσεις. Αλλοι δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές τους και δεν έχουν τον χρόνο να γράψουν όλες τις εργασίες. Κάποιοι ξένοι φοιτητές δεν μπορούν να αρθρώσουν μία ολοκληρωμένη πρόταση στα αγγλικά και τους ζητείται να γράψουν άψογες εργασίες».

Στις ίδιες ομάδες διεισδύουν και ιδιώτες που δεν εργάζονται σε εταιρείες. Κάποιοι χρησιμοποιούν επίσης, το Facebook και το LinkedIn για να πλησιάσουν φοιτητές, να τους πιάσουν την κουβέντα για τα μαθήματα και όταν οι δεύτεροι μιλήσουν για εργασίες που πρέπει να παραδώσουν, τότε τους κάνουν λόγο για τις υπηρεσίες τους.

Ο καθηγητής Αντριου Κινκέιντ, σε πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, λέει: «Οι τακτικές που χρησιμοποιούν οι εταιρείες αυτές, είναι απεχθείς, αλλά είναι έξυπνο μάρκετινγκ. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι νόμιμες στη Βρετανία, χαλάμε τη φήμη μας».

Οι ακαδημαϊκοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν εξειδικευμένα προγράμματα για να εντοπίσουν λογοκλοπή, όμως είναι δύσκολο να καταλάβουν ποιες εργασίες προέρχονται από εταιρείες, γιατί είναι πρωτότυπη δουλειά. «Τότε, ο ακαδημαϊκός πρέπει με βάση την εμπειρία του να εντοπίσει ασυνήθιστες εργασίες».

Ο Τόμας Λάνκαστερ, στο Imperial College London, λέει ότι αυτές οι εταιρείες βλάπτουν σοβαρά ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα της Βρετανίας.

Πρόσφατα, ο υπουργός Παιδείας, Ντέιμιαν Χιντς, απαγόρεψε τη χρήση του online συστήματος πληρωμής PayPal για χρέωση των υπηρεσιών εταιρειών που συγγράφουν πανεπιστημιακές εργασίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...