406
Τα πολλά κεφάλια που αντίκρισε από το βήμα της συγκέντρωσης ο Πρωθυπουργός στο κλειστό του Γαλατσίου, τον έκαναν να αναθαρρήσει... | INTIMEnews

Εκλογές χάρη σε ένα γεμάτο γυμναστήριο; Η ατάκα Σκουρλέτη στον Τσίπρα που τις φέρνει (ακόμα) πιο κοντά

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2019, 11:59
Τα πολλά κεφάλια που αντίκρισε από το βήμα της συγκέντρωσης ο Πρωθυπουργός στο κλειστό του Γαλατσίου, τον έκαναν να αναθαρρήσει...
|INTIMEnews

Εκλογές χάρη σε ένα γεμάτο γυμναστήριο; Η ατάκα Σκουρλέτη στον Τσίπρα που τις φέρνει (ακόμα) πιο κοντά

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2019, 11:59

Οι θέσεις στο κλειστό του Γαλατσίου γέμισαν, το αποτέλεσμα τηλεοπτικώς ήταν αρκούντως ικανοποιητικό και πάνω από όλα πειστικό, και όλοι ήταν χαρούμενοι. Η συγκέντρωση για την «προοδευτική συμμαχία» σκόρπισε χαμόγελα και στην Κουμουνδούρου αναθάρρησαν.

Χαμογελαστός και ο Αλέξης Τσίπρας παρακολουθούσε τις ομιλίες πριν ανέβει ο ίδιος στο βήμα. Στο πρόσωπό του διέκρινε κανείς εύκολα την ικανοποίηση που ένιωθε από την εικόνα στο «κατάμεστο γυμναστήριο» (πού να ήταν δηλαδή και σε καμιά ανοικτή συγκέντρωση).

Κομματικά στελέχη έσπευσαν να του μεταφέρουν εκτιμήσεις ότι ο κόσμος που μαζεύτηκε για να γιορτάσει την ανταπόκριση στην «πλατιά απεύθυνση», ξεπερνούσε τις 8.000!

«Θρίαμβος!» είπαν μέσα τους και στη νιρβάνα αυτή ο Πάνος Σκουρλέτης έσκυψε σε κάποια στιγμή και είπε τον Πρωθυπουργό: «Μετά από αυτή τη συγκέντρωση, μπορείς να πας και σε εκλογές»!

Ο Πρωθυπουργός αρχίζει να χαμογελά μετά την ατάκα Σκουρλέτη. Πίσω του, γεμάτος χαρά, ο Πέτρος Κόκκαλης, η Ελενα Κουντουρά και η Κατερίνα Νοτοπούλου/ INTIMEnews

Το χαμόγελο στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα έγινε ακόμα πιο πλατύ. Κοίταξε δεξιά και αριστερά του, είδε τον Θεοχαρόπουλο και τους πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ να γιορτάζουν μαζί του και δεν θέλησε να χαλάσει το πάρτι με σκέψεις για πρόωρες εκλογές.

Το σίγουρο όμως είναι ότι άρχισε να το ξανασκέφτεται για τον «Οκτώβρη»… που ίσως πλέον να γίνει «Ιούνης».

Γιατί παρά τη νιρβάνα από το γεμάτο γυμναστήριο και τα «μπράβο» των «αυλικών» του, θυμάται τι έχει γίνει στο παρελθόν:

Το Ιούνιο του 2009 η Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή έχασε με διαφορά λίγο πάνω από 4% στις ευρωεκλογές και ακολούθησε η βαριά ήττα του Οκτωβρίου με 10 μονάδες διαφορά από το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου στις βουλευτικές εκλογές.

Ιδιο σκηνικό και στις ευρωεκλογές του 2014  όταν η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά είδε να χάνει από τον ΣΥΡΙΖΑ με την «ψαλίδα» στο 4% (26,26% και έξι ευρωβουλευτές για τον ΣΥΡΙΖΑ, έναντι 22,72% και πέντε ευρωβουλευτών για τη ΝΔ – αποτέλεσμα που κρίθηκε διαχειρίσιμο), για να έρθουν οι βουλευτικές εκλογές του 2015 και η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με 8,5 μονάδες διαφορά.

Και κάπου ήχησε στα αυτιά του Αλεξη Τσίπρα η φράση η οποία φέρεται να αποδίδεται στον Κώστα Καραμανλή: «Αν χάσεις στις ευρωεκλογές, πας για να χάσεις με διπλάσιο ποσοστό στις εθνικές εκλογές».

Τσίπρας-Καραμανλής: ο δεύτερος έχασε τις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009 με διαφορά 4% και τις βουλευτικές του Οκτωβρίου του 2009 με διαφορά 10%. Πόσο θα το συνυπολογίσει ο πρώτος;

Οπότε μάλλον «Μάη» ή έστω «Ιούνη» καλύτερα…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...